Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Джамбазки разкри кой не иска мир на Балканите


2017-07-28 20:01 | коментара

Има последователна политика на разделяне на братския народ в България и Македония. Водят я хора, свързани с Белград и столицата на държавата, в която беше измислен македонизма през 1934 г. от Kомунистическия интернационал.

Това заяви евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на NOVA. През цялата си история Коминтерна е базиран в Москва, тогава столица на СССР. 

Има определен кръг, който не желае братски страни на Балканите да са в добри отношения, обясни той и добави, че на Балканите ни трябва спокойствие и мир.

Джамбазки коментира проекта за Договор за добросъседство между Македония и България, който трябва да бъде подписан от премиерите Зоран Заев и Бойко Борисов следващата седмица.

Вчера мнозинство от всички политически сили в българския парламент одобри документа. В Скопие договора раздели управляващите социалдемократи и различните опозиционни фракции, сред които управлявалите в предишните 10 г. ВМРО-ДПМНЕ.

Проектът на Договора може да прочетете ТУК

Според тях, договорът не е в интерес на Македония.

По думите на Джамбазки, бившият премиер от македонското ВМРО Никола Груевски също е бил част от политиката на разделение, водена от 1934 г. насам, а сега с договора за добросъседство се отваря нова страница.

В Македония живее огромна българска общност и през този договор имаме възможност да защитаваме техните интереси. През този договор Македония се отказва от каквито и да е било претенции на наша територия. Това означава край на македонизацията на Пиринска Македония, изтъкна Джамбазки.

Той допълни, че двете държави вече трябва да зачитат общата история, с което трябва да спре преименуването на български възрожденци като Братя Миладинови от страна на македонските власти.

С договорът ще се улеснят и общите инфраструктурни проекти, изтъкна евродепутатът.

„Не съм виждал на живо Цветан Василев през живота си“

В рамките на телевизионното си участие, Ангел Джамбазки отговори на въпроси и по темата КТБ. През 2014 г. той стана евродепутат, след като ВМРО се яви на избори в коалиция с "България без цензура" на Николай Бареков - понастоящем също представител в Европейския парламент.

От внесения миналата седмица обвинителен акт за източването на КТБ се твърди, че огромни средства са насочени към политическия проект на Бареков.

Не съм виждал през живота си г-н Василев на живо, заяви Джамбазки и изтъкна, че е избран с 23 000 преференции, които са продукт на кампанията на ВМРО, проведена с държавната субсидия на партията.

Говорили сме с Бареков за странности в изборните резултати, за необяснимите дарения. Не получихме разумен отговор, заяви Джамбазки и изтъкна, че това е била причината тогавашната коалиция да се разпадне.