Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки иска плътно затваряне на българо-турската граница


2017-06-05 19:21 | коментара

Според евродепутата и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки трябва да продължат усилията за плътно затваряне на българо-турската граница. Той коментира темата в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ във връзка с катастрофиралия микробус на АМ „Тракия“.

 

Българските правоохранителни органи трябва да прикрият плътно българо-турската граница. Няма някаква причина да не бъдат разследвани лицата, които се занимават с трафик на хора. Има основателни съмнения, че част от служителите на МВР вероятно са замесени в трафика на мигранти, иначе няма как да се случват тези неща, коментира той.

 

Според Джамбазки проблемът на западния свят не е само с влизащите мигранти. Той смята, че интеграцията е провалена, но политиката не трябва да спира. Политиката на правителствата трябва да бъде насочена първо към признаване на факта на провала на тази интеграция и набелязване на ясни мерки.

 

Ако един човек не се държи подобаващо за западното общество да бъде принуден да го прави по някакъв начин, да носи някаква отговорност, някаква наказателна репресия. Да бъде ясно, че когато се ражда дете в европейско семейство, то ще се казва, както се казват европейските деца, то ще носи европейски дрехи, то ще яде храната, която ядат европейските деца. Всичко това ще бъде налагано като културен модел на поведение, каза Ангел Джамбазки.

 

Той заяви, че няма как да ползваш немските социални помощи и да си пазиш традициите от Саудитска Арабия или от Мароко. Ако сгрешената политика спрямо мигрантите продължава, тези с традициите ще продължават да се въоръжават с каквото имат, каза още евродепутатът.