Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


С Македония сме един народ, разделен в две държави, заяви евродепутатът

 

Македония е Българска и гърците нямат никакви основания за тези протести. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по БТВ евродепутатът Ангел Джамбазки по повод протестите в южната ни съседка за името на Македония. 

Това послание е поставено като ангажимент в акт*, официално публикуван на сайта на Съвета на ЕС с параф „Публично“ през юни 2010 г. (документга ТУК).

Гърците нямат никакво основание за претенции към името на Македония, те самите са окупатори в тези земи от 1912 г. Те спекулират и се опитват да изнудват. Това каза в предаването „120 минути” по БТВ евродепутатът от Европейските консерватори и реформисти и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

За 6 месеца ни предстои изключително много работа – по промяната на Дъблинските регламенти, по Шенген и защитата на външните граници, по присъединяването на братска Македония и Западните Балкани, по постигане на честна сделка с Обединеното кралство и Полша, по борбата с двойните стандарти.

„Зелените“ са най-големите екстремисти и фашисти в ЕП, казва българският евродепутат в ефира на БиАйТи

Всяка година на 13 януари отбелязваме годишнина от юначния подвиг на българската героиня Мара Бунева, извършен в Скопие край Вардар. Традиционно водена от чувството за дълг и преклонение пред паметта на българските храбреци и герои, ВМРО-БНД става неизменна част от отбелязването на тази колкото черна дата, толкова и повод за гордост и израз на непреклонността на българина дата.

Покрай началото на българското председателство на ЕС, отново се заговори за намеренията на нашата страна да подаде документи за влизане в „чакалнята на Еврозоната“ - ERM2.

Днес България поема Европредседателството. Това е голяма отговорност, но нашата възможност да направим необходимото двойните стандарти в ЕС да бъдат премахнати.

Българска национална цел и мечта от повече от сто години е да няма граница между Охрид и Черно море. Това към днешна дата е осъществимо в рамките на Европейския съюз.