Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


От седмици леви радикални групи от ФР Германия организират акция, която ще се опита да наруши целостта на защитните съоръжения на българо-турската и гръцко-турската граница. Акцията е под надслов „ERSTER EUROPÄISCHER MAUERFALL” – „Първо европейско падане на стената“. Планирано е тази група или групи вечерта на 7 ноември или рано сутринта на 8 ноември да навлезе в България през ГКПП – Калотина.

 

Целта на крайно левите елементи е по този начин да се противопоставят на изграждането и поддържането на защитни гранични съоръжения за противодействие на нелегалната имиграция.

Политиката на Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, Косово и Албания бе тема на семинар, организиран от Подкомисията по правата на човека към Европейския парламент. От страна на Делегацията за сътрудничество „Европейския съюз – Македония“ участие взе заместник-председателят на ВМРО и член на ЕП Ангел Джамбазки.

 

Целта на този разширен формат бе комплексното обсъждането на темата за човешките права и тяхното спазване от страна на държавите в Западните Балкани.

Подкомисията по правата на човека към Европейския парламент организира семинар на тема "Състоянието на правата на човека в Западните Балкани". В програмата на семинара влизат изложение и обсъждане на данните за състоянието на човешките права относно Сърбия, Македония, Боснова и Херцеговина, Косово и Албания.


От името на Делгацията на ЕП за Македония изложение ще направи заместник-председателя на делегацията Ангел Джамбазки. Целта на този разширен формат е компексното обсъждането на темата за човешките права и тяхното спазване от страна на държавите в Западните Балкани.

Българският представител в Европейския парламент от квотата на ВМРО, Ангел Джамбазки, се включи в разискването на Комисията по външни работи към Европейския парламент по въпроса за отправените обвинения за съществуваща корупция в редиците на мисията на Европейския съюз в Косово. Разискването бе организиране в следствие на наскоро излязлата информация в пресата, че служители на мисията в Косово са замесени в корупционни и незаконни дейности, като предоставяне на конфиденциална информация на трети лица, взимане на подкупи за закриване на съдебни преследвания и други.

Прокуратурата е прекратила разследването срещу заместник-председателя на ВМРО и настоящ евродепутат Ангел Джамбазки. Той бе разследван за подбуждане към насилие и омраза на расова основа, както и за подбуждане към извършване на престъпление пред множество хора.

 

Тази информация бе оповестена от специализирания портал „Правен свят“. 

Джамбазки: Нашата категорична позиция е програма без политическо участие във властта

 

От Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО заявиха категорично, че няма да подпишат коалиционно споразумение с ГЕРБ и Реформаторския блок. Ние можем да подкрепяме политика, която се води по подписана програма. Нямаме желание и амбиция да излъчваме политически лица в това управление. Това каза в предаването „12+3“ по БНР заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки. 

На 28 и 29 октомври в Аликанте, Кралство Испания, се провежда заседание на Европейската обсерватория за нарушения на правата на интелектуална собственост към Службата за хармонизирана на вътрешния пазар (OHIM).

 

Като член на комисиите по правни въпроси и по култура българският евродепутат Ангел Джамбазки представлява Европейския парламент на работната среща.

Писмо до Министерски съвет, Министерство на вътрешните работи и Министерство на регионалното развитие относно оценката на щетите от природните бедствия и действията на властта до момента изпрати заместник-председателят на ВМРО и български представител в Европарламента Ангел Джамбазки.

 

Въпросите, които поставя евродепутата, са:

 Каква е окончателната оценка на нанесените материални щети в следствие от наводненията за областите Варна, Бургас, Добрич, Враца, Хасково?

Пореден масов протест срещу кадрите на ДПС във властта се проведе в столицата. Пред централата на противоконституционната партия се събраха над хиляда души от Кюстендил, Дупница и София. Сред тях бе председателят на ВМРО – Кюстендил Георги Петров, членове и симпатизанти на партията, както и кметът на града Петър Паунов. Те се обявиха против избора на Бат’ Сали за народен представител от Кюстендилски избирателен район, получил малко над 800 гласа.