Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Когато говорим за Македония, ние говорим за един народ в две държави. Няма никакво съмнение, че в Република Македония живее братски на нас народ и трябва да сме особено внимателни, когато коментираме проблемите там.

Вътрешни и външни фактори влияят на събитията в съседната държава, посочва евродепутатът

България трябва да защити българите в Македония, категоричен е евродепутатът

Българските евродепутати Мария Габриел, Филиз Хюсменова, Сергей Станишев, Ангел Джамбазки и Емил Радев за пореден път призоваха за отпадането на Механизма за сътрудничество и проверка за България и Румъния.

Това са едни от най-важните изброи за ЕС, заяви евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в „Денят започна“ по БНТ относно президентските избори във Франция. Следващите подобни избори ще са в Германия, където очакваме силно представяне на „Алтернатива за Германия“, допълни той.

Не знам турски. Този човек явно не си дава сметка какво говори. Така отговори евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по време на правото си на отговор в предаването „Лице в лице“ по БТВ относно обвиненията на кандидат-депутатът от партия ДОСТ Евгений Михайлов, че на границата е говорил на турски и не е бил санкциониран.

Прекарахме тези дни в разговори и размишления за бъдещото управление. Дано е за добро. Резултатите са такива каквито са. Не е реалистично да очакваме ГЕРБ да приемат на 100% нашата програма. Постигнахме споразумение по много теми.

Резултатът от турския референдум е лош. Тревожен. Очаквано. Опасен диктатор превзема държавата, чиято армия е втора по големина в НАТО. Армия, която все още окупира незаконно части от остров Кипър, която воюва в северен Ирак и северна Сирия. Която води гражданска война в собствената си държава срещу почти двадесет милионното кюрдско население.

Интервю с Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО, член на Европейския парламент от групата на Европейските консерватори и реформисти, за Flash news