Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Евродепутатите се обявиха срещу двойните стандарти в ЕС

 

Евродепутати от различни страни и политически групи заявиха категоричната си подкрепа за членството на България и Румъния в Шенген по време на дебат в Европейския парламент в Страсбург. Те призоваха Съвета да следва собствените си правила и поети ангажименти и да прекрати  несправедливото блокиране на двете страни​, което продължава вече повече от 6 години.

Преди дни Съветът на Европейския съюз прие правилата за въвеждане на постоянни проверки на преминаващите външните граници на Общността. Това решение пряко засяга България като външна граница на Съюза.

В Израел има замразен мир, регионът се препозиционира геополитически, смята евродепутатът

 

Турция иска промяна на границите си в посока навън, това е очевидно.

Регионът трябва да се успокоява, а не да се търси разединение

 

Западните Балкани са регионът, в който България би могла и трябва да играе ролята на стабилизиращ фактор, още повече, че има и своята роля като страна членка на НАТО и на ЕС, и не само заради предстоящите шест месеца на европредседателството.

Нещо, което не е притежавано, не се дължи, каза в „Денят започва“ по БНТ евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. По думите му остава въпросът, който трябва да бъде задаван всеки път, как изречение „Не може да се очаква от мен такова нещо“ кореспондира със заведените дела.

На 26.11.2017 г. бе открит клуб на патриота в град Котел. На откриването му присъства заместник-председателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки. Той се срещна със симпатизанти и съмишленици на ВМРО. Да бъде открит офис именно в град Котел бе приоритет на ВМРО – Сливен, защото градчето има историческа роля по време на Възраждането. Неговият девиз е „Котел огън не гори, Котел сабя не сече“. Градът е известен със своята запазена до днес възрожденска архитектура, показваща един от най-добрите образци на дървена народна къща от късното Възраждане.

Коментар на Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО и български представител в Европейския парламент във връзка с дългогодишната битка срещу „Свидетели на Йехова“ в Бургас

Убеден съм, че това решение ще бъде отменено на следващата инстанция, така че в края на краищата справедливостта ще победи, заяви Джамбазки.

В голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) се проведе публична лекция на заместник-председателя на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки на тема „Двойният стандарт в ЕС. Доходен съюз“, организирана от Студентския съвет.

Заместник-председателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки срещна представители на транспортния бранш с Робертс Зиле, заместник-председател на Европейските консерватори реформисти в Европарламента, и Франк Барет, генерален секретар на групата на ЕКР.