Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Във връзка с провелия се преди дни протест пред бежанския център в столичния квартал „Овча купел“, организиран от ВМРО, НФСБ и „Атака“, Ангел Джамбазки бе поканен в сутрешния блок на Нова телевизия, за да аргументира нуждата от подобна акция.

В момента трафикантите на имигранти прострелват маршрути през Черно море, смята Ангел Джамбазки

Стотици привърженици на партиите, организирали протеста – ВМРО, НФСБ и АТАКА, както и много жители на столичния квартал „Овча купел“ се събраха на протест срещу бежанския център. Много развети трибагреници и викове „Пришълците вън“ и „Не сте желани“ съпътстваха протеста. Той премина без провокации, за каквито се опасяваха от СДВР и промениха мястото на провеждането му. Затова и предприетите мерки за сигурност бяха безпрецедентни – имаше десетки полицаи и жандармеристи, както и множество проверки на протестиращите.

ЕС се нуждае от дълбока реформа в начина на вземане на решения, ако иска да е жизнен. Това заяви пред OFFNews българският евродепутат от ВМРО Ангел Джамбазки по повод предложения от Съвета на Европа бюджет на ЕС за 2017 г.. В него е предвидено 24-процентно намаление на средствата за бедните региони, сред които е и България.

Уважаема г-жо Могерини, уважаеми колеги, политиката Ви по отношение на Ердоган е напълно погрешна и показва дълбоко непознаване на ситуацията в страната и региона.

За закриване на трите центъра за настаняване на бежанци (нелегални имигранти) на територията на Столична община – в кв. „Овча Купел“, кв. „Военна рампа“ и кв. „Враждебна, настоява ВМРО в писмо, изпратено до Министерски съвет и до вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Групата на ЕКР с изнесено заседание в Рим

 

Делегация на групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) посети мястото на вечен покой на Иван Михайлов, велик водач на ВМРО, един от най-изтъкнатите дейци на антикомунистическата съпротива. Поводът бе 26-ата годишнината от смъртта му на 5-и септември.

Лагерите за имигранти в България да бъдат закрити, а обитателите им да бъдат върнати в Турция.

Недопустима на този етап е визовата либерализация. Тя е неприемлива, защото Турция не изпълнява критериите. В противен случай ще станем свидетели как милиони мигранти с нови турски паспорти ще залеят Европа.