Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Двама български евродепутати са в основата на успешното приемане на становището за единния дигитален пазар в Правната комисия на Европейския парламент. Основният докладчик Ангел Джамбазки ЕКР/ВМРО  и Емил Радев ЕНП/ГЕРБ, като докладчик в сянка от групата на Европейската народна партия, успяха да убедят своите колеги в правната комисия да подкрепят текста на документа.

Да се проведе дебат в Европейския парламент относно бъдещите мерки за справяне с повишената терористична заплаха предлага българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

 

Непосредствено след терористичните атентати в Париж на 13 ноември Ангел Джамбазки подготви предложение за дебат със Съвета относно бъдещите мерки за справяне с повишената терористична заплаха.

Южната ни съседка изнудва Европейския съюз, искайки от него пари, коментира евродепутатът

 

Може би нито един човек вече не се съмнява, че Турция направлява мигрантския поток към Европа. Мисля, че мигрантските потоци няма да бъдат спрени, но ще бъдат намалявани и направлявани, докато Турция преследва своите геополитически цели.

Народните представители от ВМРО в парламентарната група на Патриотичен фронт Красимир Каракачанов, Искрен Веселинов, Атанас Стоянов и Милен Михов се срещнаха днес в Народното събрание със спортните деятели Константин (Тити) Папазов, Пламен Константинов и Георги Глушков. Срещата бе инициирана от народния представител Атанас Стоянов – член на комисията за младежта и спорта, и от евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки. На срещата присъства и Карлос Контрера в качеството си на общински съветник от ВМРО в София.

В следствие на терористичните атаки в Париж на 13 ноември, Европейската комисия предлага законодателство, целящо да се ограничи нелегалната продажба и разпространение на огнестрелни оръжия, които биха могли да се използват за криминални цели и терористични атаки.

Европейският континент е в състояние на война и нападение. САЩ и Русия са силите, които могат да се справят с джихадистите от „Ислямска държава“, смята евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Според него европейските лидери бездействат.

Според мен се приключи с либералната и лицемерна Европа, която „обикаля“ около проблема и не го назовава. Позицията ѝ по отношение на тероризма и „Ислямска държава“ (ИД) е беззъба, да не кажа, че направо няма такава позиция.

 

Такъв коментар направи заместник-председателят на ВМРО и представител на Европейския парламент Ангел Джамбазки в ефира та БТВ за поредните терористични действия в Париж от 13 ноември.

Евродепутатът на ВМРО Ангел Джамбазки продължава борбата си срещу нелегалните мигранти и защитата на европейските граници. 

 

 Той е докладчик в Комисията по правни въпроси по предложението на ЕК за изменение на Регламента за определяне на единен формат за визите.

С 405 точки Ангел Джамбазки продължава да бъде най-активният български представител в Европейския парламент. Анализът е на портала MepRanking.eu, като е направен чрез извършване на пълен мониторинг на дейността на членовете на институцията.