Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Неразумната и сбърканата обща политика по съсредоточаването на нелегални имигранти в центрове, които са в населените места, създава изключително много затруднения – заплаха за обществения ред, заплаха за сигурността и здравето на гражданите.

Хъб за бежанци? Ако не беше толкова налудно и толкова национално-предателско, щеше да е ужасно иронично и смешно. Нещо като идиотска версия на народните мъдрости за жабата и вола, „Нерде Ямбол, нерде Стамбол“ и компютрите и компотите.

Къде трябва да отидат бежанците - темата коментира заместник-председателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки в „Часът на Милен Цветков“ по Нова телевизия.

Във връзка с провелия се преди дни протест пред бежанския център в столичния квартал „Овча купел“, организиран от ВМРО, НФСБ и „Атака“, Ангел Джамбазки бе поканен в сутрешния блок на Нова телевизия, за да аргументира нуждата от подобна акция.

В момента трафикантите на имигранти прострелват маршрути през Черно море, смята Ангел Джамбазки

Стотици привърженици на партиите, организирали протеста – ВМРО, НФСБ и АТАКА, както и много жители на столичния квартал „Овча купел“ се събраха на протест срещу бежанския център. Много развети трибагреници и викове „Пришълците вън“ и „Не сте желани“ съпътстваха протеста. Той премина без провокации, за каквито се опасяваха от СДВР и промениха мястото на провеждането му. Затова и предприетите мерки за сигурност бяха безпрецедентни – имаше десетки полицаи и жандармеристи, както и множество проверки на протестиращите.

ЕС се нуждае от дълбока реформа в начина на вземане на решения, ако иска да е жизнен. Това заяви пред OFFNews българският евродепутат от ВМРО Ангел Джамбазки по повод предложения от Съвета на Европа бюджет на ЕС за 2017 г.. В него е предвидено 24-процентно намаление на средствата за бедните региони, сред които е и България.

Уважаема г-жо Могерини, уважаеми колеги, политиката Ви по отношение на Ердоган е напълно погрешна и показва дълбоко непознаване на ситуацията в страната и региона.

За закриване на трите центъра за настаняване на бежанци (нелегални имигранти) на територията на Столична община – в кв. „Овча Купел“, кв. „Военна рампа“ и кв. „Враждебна, настоява ВМРО в писмо, изпратено до Министерски съвет и до вътрешния министър Румяна Бъчварова.