Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Споразумението между Европейския съюз и Турция няма да проработи. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки по време на кръгла маса „Национална сигурност и миграционен натиск: рискове и решения“, която се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Учредяването на ДОСТ е тежка провокация към българската държава. Това е заплаха за държавността и националната ни сигурност.

Заради поредната агресия срещу Армения Европейският парламент трябва да приеме Резолюция, осъждаща нападението, по силата на чл. 133 от Правилника за организацията и дейността на Европейския парламент.

От ВМРО настояваме да няма религиозни символи, да няма бурки, да няма дълги до земята бради и размахвани във въздуха пръсти, каза евродепутатът Ангел Джамбазки в предаването „Лице в лице” по БТВ

Пловдивската организация на ВМРО ще внесе на следващата общинска сесия предложение за промяна на Наредбата за обществения ред. От партията казаха, че ще настояват за забрана на бурките и религиозните символи.

На налагането на радикалния ислям не бива да се гледа като на религия, а като на политическа доктрина, която цели да промени нашия свят. В България махали в големи градове се радикаликализират и това е заплаха за националната ни сигурност. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия евродепутатът от ВМРО и заместник-председател на партията Ангел Джамбазки.

Пазарджишкият окръжен съд даде ход на делото за разпространяване на идеите на „Ислямска държава” и призиви към война. По делото са обвинени 14 души, сред които Ахмед Муса Ахмед, съобщава БНР.

Държавата да възстанови отбранителните способности и разузнавателния капацитет на българската армия и българските служби за сигурност и да подготви обществото за войната, която се води на европейския континент.

България трябва да възстанови своите отбранителни и разузнавателни способности, тъй като те не са на адекватното ниво за справяне с тероризма, това заяви пред студенти и преподаватели във Велико Търново евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Той посети старата столица, за да изнесе лекция пред студентите от ВТУ на тема „Тероризъм в сърцето на Европа”.