Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Ако бъде затворена гръцката граница, това ще доведе до повече проблеми на Балканите. Ситуацията на Балканите в момента изисква или общоевропейско решение, или всяка една държава да защитава националните си интереси така, както намери за добре.

Мигрантският поток няма да спре през следавщите 20 години, прогнозира заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки

Ако се направи бежански център в Странджа, има реална опасност районът да бъде превзет от ислямисти, а след това Турция да обяви териториални претенции към България.

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки участва с изказване в заседанието на Комисията по култура и образование на ЕП.

Приветствам призива за бързо ратифициране на Маракешкия договор за улесняване на достъпа до публикувани произведения за слепи хора, лица с нарушено зрение или с други увреждания, които не позволяват четенето на печатни материали.

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки изпраща позицията си по повод последните събития в Босилеград до президента на Сърбия Томислав Николич, до министър-председателя Александър Вучич, до министъра на външните работи на съседната държава Ивица Дачич, както и да посланика на Сърбия в София Владимир Чургус.

България е поставена в неравностойно положение спрямо останалите държави-членки на Европейския съюз заради механизма за мониторинг, затова той трябва да бъде премахнат.

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки коментира в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия блокадата на българо-гръцката граница. Той определи случващото се като абсолютна наглост и напомни, че затварянето на границата ни с южната съседка е навредила изключително много на българската икономика.

Щетите за българската икономика от блокадата на границата са за милиони евро. Докато ние трупаме загуби, гръцките фермери харчат евросубсидиите си на трапези с вино и пържоли до тракторите. Това заяви на пресконференция в Благоевград евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, цитиран от регионалния портал „Инфо мрежа". В нея участие взеха народният представител от Патриотичния фронт Атанас Стоянов и лидера на ВМРО - Благоевград Геори Васев.