Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


В огромната си част нелегалните имигранти не споделят европейските ценности. Те ще продължават да правят това срещу всички жени без забрадки. Това заяви пред Нова телевизия евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки на въпрос как ще коментира масовите сексуални посегателства над жени в Германия.

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки през 2015 година се утвърди като най-дейният български представител в Европейския парламент. Справка на рейтинговия портал MEPraknking.eu показва, че представителят на ВМРО заема първа позиция сред българските евродепутати по активност. В групата на Европейските консерватори и реформисти, от която е част, пък е втори, а сред всички 751 члена на Европарламента се подрежда на 26-о място.

От януари 2016г. стартира специална програма за стажове в Секретариата на политическата група на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Брюксел, Белгия. Позициите за стаж са предвидени за лица от трети страни, т.е. страни извън Европейския съюз.

ВМРО остро протестира и възразява срещу планираното посещение на турския министър-председател Давутоглу в България. ВМРО счита, че неоосманистката политика на турския държавен връх е заплаха за националната сигурност на България стабилността на ЕС.

Ако някой е платил за онлайн филм, спортен или телевизионен абонамент в една страна от ЕС, то трябва да може да получи достъп до тях когато пътува до друга страна от ЕС, това е според депутатите консерватори и реформисти в Европейския Парламент - Ангел Джамбазки и Даниел Далтън. Те следват инициативите от страна на Европейската комисия за въвеждане на "Регламента за преносимост" като възможност за въвеждане законите за авторското право в дигиталната ера.

В Правно-историческия факултет на ЮЗУ студентите се срещнаха с евродепутата от групата на Европейските консерватори и реформисти и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. В продължение на 3 часа обсъждаха механизма, по който ЕС функционира и взема решения, кризата с мигрантите, становищата за единния дигитален пазар в Правната комисия на ЕП, предизвикателствата, свързани със сигурността в региона на Близкия изток и Северна Африка, ислямизацията, новите европейски ценности, мултикултурализма и проблемите на българите в Македония.

Двама български евродепутати са в основата на успешното приемане на становището за единния дигитален пазар в Правната комисия на Европейския парламент. Основният докладчик Ангел Джамбазки ЕКР/ВМРО  и Емил Радев ЕНП/ГЕРБ, като докладчик в сянка от групата на Европейската народна партия, успяха да убедят своите колеги в правната комисия да подкрепят текста на документа.

Да се проведе дебат в Европейския парламент относно бъдещите мерки за справяне с повишената терористична заплаха предлага българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

 

Непосредствено след терористичните атентати в Париж на 13 ноември Ангел Джамбазки подготви предложение за дебат със Съвета относно бъдещите мерки за справяне с повишената терористична заплаха.

Южната ни съседка изнудва Европейския съюз, искайки от него пари, коментира евродепутатът

 

Може би нито един човек вече не се съмнява, че Турция направлява мигрантския поток към Европа. Мисля, че мигрантските потоци няма да бъдат спрени, но ще бъдат намалявани и направлявани, докато Турция преследва своите геополитически цели.