Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


В България няма румънско малцинство, няма и румънски цигани. Някой тежко е заблудил евродепутата Моника Маковей.

Подкрепям стремежа на братска Македония за членство в Европейския съюз при спазване правата на македонските българи, обяви Джамбазки в свое изказване

Това заяви заместник-председателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент в Страсбург по време на дебат за резултатите от срещата на върха ЕС-Турция.

Ако бъде затворена гръцката граница, това ще доведе до повече проблеми на Балканите. Ситуацията на Балканите в момента изисква или общоевропейско решение, или всяка една държава да защитава националните си интереси така, както намери за добре.

Мигрантският поток няма да спре през следавщите 20 години, прогнозира заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки

Ако се направи бежански център в Странджа, има реална опасност районът да бъде превзет от ислямисти, а след това Турция да обяви териториални претенции към България.

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки участва с изказване в заседанието на Комисията по култура и образование на ЕП.

Приветствам призива за бързо ратифициране на Маракешкия договор за улесняване на достъпа до публикувани произведения за слепи хора, лица с нарушено зрение или с други увреждания, които не позволяват четенето на печатни материали.

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки изпраща позицията си по повод последните събития в Босилеград до президента на Сърбия Томислав Николич, до министър-председателя Александър Вучич, до министъра на външните работи на съседната държава Ивица Дачич, както и да посланика на Сърбия в София Владимир Чургус.