Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Българските евродепутати от ЕНП-ГЕРБ и ЕКР-ВМРО Емил Радев и Ангел Джамбазки обединиха усилия срещу опитите на Европейската комисия да забрани законно притежаваните полуавтоматични оръжия, което би засегнало хиляди ловци и спортни стрелци в България и Европейския съюз.

В понеделник внесох в деловодството на Главна прокуратура, на Върховен касационен съд и на Софийски градски съд сигнал срещу регистрацията на турската партия ДОСТ. Обмислям дали да не пусна и сигнал срещу изказването на представителя на политическото крило на турската терористична организация "Сивите вълци", който отправи преки заплахи към териториалната цялост и националната сигурност на Република България.

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки получи отговор от Европейската комисия на питането си относно блокадата на българско-гръцката граница.

ЕП гласува турският да стане официален за ЕС език

Споразумението между Европейския съюз и Турция няма да проработи. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки по време на кръгла маса „Национална сигурност и миграционен натиск: рискове и решения“, която се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Учредяването на ДОСТ е тежка провокация към българската държава. Това е заплаха за държавността и националната ни сигурност.

Заради поредната агресия срещу Армения Европейският парламент трябва да приеме Резолюция, осъждаща нападението, по силата на чл. 133 от Правилника за организацията и дейността на Европейския парламент.

От ВМРО настояваме да няма религиозни символи, да няма бурки, да няма дълги до земята бради и размахвани във въздуха пръсти, каза евродепутатът Ангел Джамбазки в предаването „Лице в лице” по БТВ

Пловдивската организация на ВМРО ще внесе на следващата общинска сесия предложение за промяна на Наредбата за обществения ред. От партията казаха, че ще настояват за забрана на бурките и религиозните символи.