Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Щетите за българската икономика от блокадата на границата са за милиони евро. Докато ние трупаме загуби, гръцките фермери харчат евросубсидиите си на трапези с вино и пържоли до тракторите. Това заяви на пресконференция в Благоевград евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, цитиран от регионалния портал „Инфо мрежа". В нея участие взеха народният представител от Патриотичния фронт Атанас Стоянов и лидера на ВМРО - Благоевград Геори Васев.

След като лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов поиска задължителна казарма от 6 месеца и връщане на военното обучение в училище, евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки бе гост в сутрешния блок на Българската национална телевизия, за да коментира предложението на патриотите.

За санкции спрямо Гърция заради блокадата на границата настоява Джамбазки

Ангел Джамбазки, евродепутат и заместник-председател на ВМРО, изпрати писмо до Министерски съвет с настояване страната ни да претендира Гърция да понесе санкции заради блокадата на общата граница с България, а българските фирми, пострадали пряко и косвено от блокадата, да бъдат компенсирани от бюджета на Европейския съюз.

За мен здравето на гражданите е по-важно от търговията и конкурентоспособността. Наскоро (през октомври 2015) отхвърлих предложението на ЕК да може всяка страна да решава сама дали да разреши или забрани ГМО. До известна степен предложението беше много привлекателно, но на практика неприложимо поради единния пазар на ЕС.

Смята ли Европейската комисия да вземе мерки за сваляне на блокадата по българо-гръцката граница и да компенсира българската държава за причинените загуби на превозвачите.

Единственото наследство, останало ни от Османската империя, е външният клозет.

Тези пет века турско робство са най-черните за България

 

Кампанията „ЗАРАДИ ЖИВОТА: Възмездие“ се осъществява с активната подкрепа на ВМРО, българския представител в ЕП Ангел Джамбазки и на народния представител от Патриотичен фронт Искрен Веселинов.

Няма решение за забрана на кръщенетата в църква нито на Европейския парламент, нито от Комисията, това не е в правомощията на Съюза, защото е вътрешна работа на всяка една държава. Това каза в предаването „Тази сутрин” по БТВ евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Ангел Джамбазки, ВМРО, бе натоварен , с отговорната задача за разработване на съгласуван и балансиран отговор на предложената от  Европейската Комисия "Стратегия за цифровия единен пазар.Имайки предвид бързия темп на развитие на  цифровите технологии, темата се превърна в един от ключовите приоритети, но  и породи опасения в страните членки на ЕС.