Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


ВМРО съди КЕВР за увеличението на цената на водата в София

Законодателните предложения на местно ниво – за промяна на наредба № 1 за сигурността в София, се прави с превантивна цел да бъде защитена националната сигурност.

Заявеното намерение на президента да наложи вето на промените в Изборния кодекс (ИК) е безотговорно, неприемливо и застрашава българската национална сигурност, е становището на ВМРО.

 

Предложените от Патриотичния фронт промени в ИК целят прекратяване на дългогодишната скандална намеса на властта в Турция във вътрешните работи на суверенната Република България, държава-член на Европейския съюз. Няма никакво съмнение, че турските власти организират незаконно предизборната кампания в Турция в полза на своите политически проекти – ДПС, ДОСТ, НПСД. Лидерите на тези противоконституционни турски политически формации се надпреварват да се снимат с диктатора Ердоган под турското знаме или в угодно приведени пози.

Българските евродепутати от ЕНП-ГЕРБ и ЕКР-ВМРО Емил Радев и Ангел Джамбазки обединиха усилия срещу опитите на Европейската комисия да забрани законно притежаваните полуавтоматични оръжия, което би засегнало хиляди ловци и спортни стрелци в България и Европейския съюз.

В понеделник внесох в деловодството на Главна прокуратура, на Върховен касационен съд и на Софийски градски съд сигнал срещу регистрацията на турската партия ДОСТ. Обмислям дали да не пусна и сигнал срещу изказването на представителя на политическото крило на турската терористична организация "Сивите вълци", който отправи преки заплахи към териториалната цялост и националната сигурност на Република България.

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки получи отговор от Европейската комисия на питането си относно блокадата на българско-гръцката граница.

ЕП гласува турският да стане официален за ЕС език

Споразумението между Европейския съюз и Турция няма да проработи. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки по време на кръгла маса „Национална сигурност и миграционен натиск: рискове и решения“, която се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Учредяването на ДОСТ е тежка провокация към българската държава. Това е заплаха за държавността и националната ни сигурност.