Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Ангел Джамбазки, ВМРО, бе натоварен , с отговорната задача за разработване на съгласуван и балансиран отговор на предложената от  Европейската Комисия "Стратегия за цифровия единен пазар.Имайки предвид бързия темп на развитие на  цифровите технологии, темата се превърна в един от ключовите приоритети, но  и породи опасения в страните членки на ЕС.

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки инициира дебат в Европейския парламент относно бъдещите мерки за справяне с повишената терористична заплаха. Дебатът ще се състои в четвъртък – 21 януари, от 9.30 ч. българско време. Дискусията може да бъде проследена на живо

Джамбазки в остър спор с Коритаров заради Турция

 

Журналистът Георги Коритаров и евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки влязоха в остра конфронтация в предаването „Тази събота” по bTV докато обсъждаха случващото се с ДПС и отцепването на Лютви Местан и неговите хора.

В огромната си част нелегалните имигранти не споделят европейските ценности. Те ще продължават да правят това срещу всички жени без забрадки. Това заяви пред Нова телевизия евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки на въпрос как ще коментира масовите сексуални посегателства над жени в Германия.

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки през 2015 година се утвърди като най-дейният български представител в Европейския парламент. Справка на рейтинговия портал MEPraknking.eu показва, че представителят на ВМРО заема първа позиция сред българските евродепутати по активност. В групата на Европейските консерватори и реформисти, от която е част, пък е втори, а сред всички 751 члена на Европарламента се подрежда на 26-о място.

От януари 2016г. стартира специална програма за стажове в Секретариата на политическата група на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Брюксел, Белгия. Позициите за стаж са предвидени за лица от трети страни, т.е. страни извън Европейския съюз.

ВМРО остро протестира и възразява срещу планираното посещение на турския министър-председател Давутоглу в България. ВМРО счита, че неоосманистката политика на турския държавен връх е заплаха за националната сигурност на България стабилността на ЕС.

Ако някой е платил за онлайн филм, спортен или телевизионен абонамент в една страна от ЕС, то трябва да може да получи достъп до тях когато пътува до друга страна от ЕС, това е според депутатите консерватори и реформисти в Европейския Парламент - Ангел Джамбазки и Даниел Далтън. Те следват инициативите от страна на Европейската комисия за въвеждане на "Регламента за преносимост" като възможност за въвеждане законите за авторското право в дигиталната ера.

В Правно-историческия факултет на ЮЗУ студентите се срещнаха с евродепутата от групата на Европейските консерватори и реформисти и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. В продължение на 3 часа обсъждаха механизма, по който ЕС функционира и взема решения, кризата с мигрантите, становищата за единния дигитален пазар в Правната комисия на ЕП, предизвикателствата, свързани със сигурността в региона на Близкия изток и Северна Африка, ислямизацията, новите европейски ценности, мултикултурализма и проблемите на българите в Македония.