Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Коментар на Ангел Джамбазки, представител на България в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО в студиото на „Тази неделя“ по bTV

 

България кандидатства за седалище на Европейската агенция за лекарствата (ЕМА), която трябва да се премести от Лондон след „Брекзит“.

За защита на правата на българските превозвачи и премахване на двойните стандарти се обяви Ангел Джамбазки късно снощи в дебата относно „Сигурността по пътищата на Европа“. Заместник - председателят на ВМРО изрази своето притеснение за сигурността на международните шофьори, които стават жертва на набези от бежанци.

Конфликтът в Каталуния има дълга история, която не идва само от гражданската война в Испания. Тогава Каталуния е последната републиканска крепост. Безспорно централната власт в Испания направи много тежка политическа грешка с насилието, изпращайки силите да нанесат този погром. Кадрите са ужасяващи. Пък и се чудя ако тези кадри бяха от България, каква ли щеше да е реакцията на световната общественост.

В българските медии се върти поредна новина, свързана с българите в Албания, заимствана от македонски издания. Става дума за подготвян законопроект за националните малцинства в Албания, в който са споменати епични малцинства, като „египетското“ (има се предвид циганско, но объркването е в „превода“), но е пропуснато жизненото и съществуващо българско национално малцинство.

Силният резултат на крайнодясната „Алтернатива за Германия” е пряко следствие от лицемерната политика, която Ангела Меркел води както в родината си, така и на равнище ЕС. Това е позицията на евродепута Ангел Джамбазки, които коментираха вота в Германия в студиото на „Тази сутрин” по БТВ.

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки участва в обсъждане относно големи пожари, унищожили огромни площи в цяла Европа пред летните месеци. Той даде пример и с пожара в Пирин, след който има нанесени щети за милиони.

Кога ще бъдат наложени санкции на Турция, която под управлението на Ердоган, нарушава всички европейски ценности?

Сблъскваме се с печалните резултати на една сбъркана и неразумна политика, заяви в свое изказване в Европарламента евродепутатът Ангел Джамбазки, коментирайки развитието на последните събития в областта на миграцията.

Наказателната отговорност винаги е лична. Ако има митничар или граничар, който е изнудвал някого, това трябва да бъде доказано и този човек трябва да бъде осъден и наказан, коментира в студиото на „Събуди се” по Нова телевизия Ангел Джамбазки.