Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


През изминалите два дни посрещнах група младежи от  ВМРО от цялата страна, които взеха участие на Европейската младежка конференция (EYE), Страсбург.

По време на работното си посещение в Пекин по линия на правната комисия на Европейския парламент евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки се срещна с посланика на България в Китайската народна република Пламен Шукюрлиев.

ВМРО съди КЕВР за увеличението на цената на водата в София

Законодателните предложения на местно ниво – за промяна на наредба № 1 за сигурността в София, се прави с превантивна цел да бъде защитена националната сигурност.

Заявеното намерение на президента да наложи вето на промените в Изборния кодекс (ИК) е безотговорно, неприемливо и застрашава българската национална сигурност, е становището на ВМРО.

 

Предложените от Патриотичния фронт промени в ИК целят прекратяване на дългогодишната скандална намеса на властта в Турция във вътрешните работи на суверенната Република България, държава-член на Европейския съюз. Няма никакво съмнение, че турските власти организират незаконно предизборната кампания в Турция в полза на своите политически проекти – ДПС, ДОСТ, НПСД. Лидерите на тези противоконституционни турски политически формации се надпреварват да се снимат с диктатора Ердоган под турското знаме или в угодно приведени пози.

Българските евродепутати от ЕНП-ГЕРБ и ЕКР-ВМРО Емил Радев и Ангел Джамбазки обединиха усилия срещу опитите на Европейската комисия да забрани законно притежаваните полуавтоматични оръжия, което би засегнало хиляди ловци и спортни стрелци в България и Европейския съюз.

В понеделник внесох в деловодството на Главна прокуратура, на Върховен касационен съд и на Софийски градски съд сигнал срещу регистрацията на турската партия ДОСТ. Обмислям дали да не пусна и сигнал срещу изказването на представителя на политическото крило на турската терористична организация "Сивите вълци", който отправи преки заплахи към териториалната цялост и националната сигурност на Република България.

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки получи отговор от Европейската комисия на питането си относно блокадата на българско-гръцката граница.

ЕП гласува турският да стане официален за ЕС език