Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Кампанията „ЗАРАДИ ЖИВОТА: Възмездие“ се осъществява с активната подкрепа на ВМРО, българския представител в ЕП Ангел Джамбазки и на народния представител от Патриотичен фронт Искрен Веселинов.

На 27 януари 2016 г. в Европейския парламент се проведе кръгла маса, посветена на предложението на Европейската комисия за промяна на Директива 91/477 относно контрола върху придобиването и притежаването на огнестрелни оръжия. Организатор на събитието бе евродепутатът Вики Форд, член на политическата група на Европейските консерватори и реформисти, председател на комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите и основен докладчик по въпросното досие. На срещата присъстваха евродепутати и представители на заинтересовани организации от Белгия, България, Великобритания, Германия, Дания, Словакия, Финландия и Хърватия.

Няма решение за забрана на кръщенетата в църква нито на Европейския парламент, нито от Комисията, това не е в правомощията на Съюза, защото е вътрешна работа на всяка една държава. Това каза в предаването „Тази сутрин” по БТВ евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Ангел Джамбазки, ВМРО, бе натоварен , с отговорната задача за разработване на съгласуван и балансиран отговор на предложената от  Европейската Комисия "Стратегия за цифровия единен пазар.Имайки предвид бързия темп на развитие на  цифровите технологии, темата се превърна в един от ключовите приоритети, но  и породи опасения в страните членки на ЕС.

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки инициира дебат в Европейския парламент относно бъдещите мерки за справяне с повишената терористична заплаха. Дебатът ще се състои в четвъртък – 21 януари, от 9.30 ч. българско време. Дискусията може да бъде проследена на живо

Джамбазки в остър спор с Коритаров заради Турция

 

Журналистът Георги Коритаров и евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки влязоха в остра конфронтация в предаването „Тази събота” по bTV докато обсъждаха случващото се с ДПС и отцепването на Лютви Местан и неговите хора.

В огромната си част нелегалните имигранти не споделят европейските ценности. Те ще продължават да правят това срещу всички жени без забрадки. Това заяви пред Нова телевизия евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки на въпрос как ще коментира масовите сексуални посегателства над жени в Германия.

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки през 2015 година се утвърди като най-дейният български представител в Европейския парламент. Справка на рейтинговия портал MEPraknking.eu показва, че представителят на ВМРО заема първа позиция сред българските евродепутати по активност. В групата на Европейските консерватори и реформисти, от която е част, пък е втори, а сред всички 751 члена на Европарламента се подрежда на 26-о място.

От януари 2016г. стартира специална програма за стажове в Секретариата на политическата група на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Брюксел, Белгия. Позициите за стаж са предвидени за лица от трети страни, т.е. страни извън Европейския съюз.