Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки организира поредица от събития по повод 24

май -Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Анкара цели „етническо прочистване“, заяви пред Bulgaria ON AIR евродепутатът

През изминалите два дни посрещнах група младежи от  ВМРО от цялата страна, които взеха участие на Европейската младежка конференция (EYE), Страсбург.

По време на работното си посещение в Пекин по линия на правната комисия на Европейския парламент евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки се срещна с посланика на България в Китайската народна република Пламен Шукюрлиев.

ВМРО съди КЕВР за увеличението на цената на водата в София

Законодателните предложения на местно ниво – за промяна на наредба № 1 за сигурността в София, се прави с превантивна цел да бъде защитена националната сигурност.

Заявеното намерение на президента да наложи вето на промените в Изборния кодекс (ИК) е безотговорно, неприемливо и застрашава българската национална сигурност, е становището на ВМРО.

 

Предложените от Патриотичния фронт промени в ИК целят прекратяване на дългогодишната скандална намеса на властта в Турция във вътрешните работи на суверенната Република България, държава-член на Европейския съюз. Няма никакво съмнение, че турските власти организират незаконно предизборната кампания в Турция в полза на своите политически проекти – ДПС, ДОСТ, НПСД. Лидерите на тези противоконституционни турски политически формации се надпреварват да се снимат с диктатора Ердоган под турското знаме или в угодно приведени пози.

Българските евродепутати от ЕНП-ГЕРБ и ЕКР-ВМРО Емил Радев и Ангел Джамбазки обединиха усилия срещу опитите на Европейската комисия да забрани законно притежаваните полуавтоматични оръжия, което би засегнало хиляди ловци и спортни стрелци в България и Европейския съюз.