Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


За мен здравето на гражданите е по-важно от търговията и конкурентоспособността. Наскоро (през октомври 2015) отхвърлих предложението на ЕК да може всяка страна да решава сама дали да разреши или забрани ГМО. До известна степен предложението беше много привлекателно, но на практика неприложимо поради единния пазар на ЕС.

Смята ли Европейската комисия да вземе мерки за сваляне на блокадата по българо-гръцката граница и да компенсира българската държава за причинените загуби на превозвачите.

Единственото наследство, останало ни от Османската империя, е външният клозет.

Тези пет века турско робство са най-черните за България

 

Кампанията „ЗАРАДИ ЖИВОТА: Възмездие“ се осъществява с активната подкрепа на ВМРО, българския представител в ЕП Ангел Джамбазки и на народния представител от Патриотичен фронт Искрен Веселинов.

На 27 януари 2016 г. в Европейския парламент се проведе кръгла маса, посветена на предложението на Европейската комисия за промяна на Директива 91/477 относно контрола върху придобиването и притежаването на огнестрелни оръжия. Организатор на събитието бе евродепутатът Вики Форд, член на политическата група на Европейските консерватори и реформисти, председател на комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите и основен докладчик по въпросното досие. На срещата присъстваха евродепутати и представители на заинтересовани организации от Белгия, България, Великобритания, Германия, Дания, Словакия, Финландия и Хърватия.

Няма решение за забрана на кръщенетата в църква нито на Европейския парламент, нито от Комисията, това не е в правомощията на Съюза, защото е вътрешна работа на всяка една държава. Това каза в предаването „Тази сутрин” по БТВ евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Ангел Джамбазки, ВМРО, бе натоварен , с отговорната задача за разработване на съгласуван и балансиран отговор на предложената от  Европейската Комисия "Стратегия за цифровия единен пазар.Имайки предвид бързия темп на развитие на  цифровите технологии, темата се превърна в един от ключовите приоритети, но  и породи опасения в страните членки на ЕС.

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки инициира дебат в Европейския парламент относно бъдещите мерки за справяне с повишената терористична заплаха. Дебатът ще се състои в четвъртък – 21 януари, от 9.30 ч. българско време. Дискусията може да бъде проследена на живо

Джамбазки в остър спор с Коритаров заради Турция

 

Журналистът Георги Коритаров и евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки влязоха в остра конфронтация в предаването „Тази събота” по bTV докато обсъждаха случващото се с ДПС и отцепването на Лютви Местан и неговите хора.