Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Новини


По смисъла на този закон национални малцинства в Република Албания са гръцкото, македонското, влашкото/румънското, ромското, египетското, черногорското, босненското, сръбското и българското малцинство.

Евродепутати и представители на превозвачите и спедиторите от Източна Европа – България, Полша, Чехия и Прибалтийските държави излязоха с обща позиция срещу предлаганите от Европейската комисия промени в „Пакета за мобилност“.

На 7 октомври (събота), въпреки лошото време, не бяха малко желаещите да се срещнат с евродепутата Ангел Джамбазки. Приемната се състоя в клуба на ВМРО-Костинброд.

БХК извършват една откровена, видима, лъжлива лобистка дейност срещу българския интерес, това заяви в студиото на телевизия „Европа“ Ангел Джамбазки, член на Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО

 

В случая говорим за това, че в България няма изнесена европейска агенция. В продължение на десет години никой не беше поставял този въпрос. Ние го поставихме и това беше част от нашето коалиционно споразумение за управление на държавата.

Коментар на Ангел Джамбазки, представител на България в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО в студиото на „Тази неделя“ по bTV

 

България кандидатства за седалище на Европейската агенция за лекарствата (ЕМА), която трябва да се премести от Лондон след „Брекзит“.

За защита на правата на българските превозвачи и премахване на двойните стандарти се обяви Ангел Джамбазки късно снощи в дебата относно „Сигурността по пътищата на Европа“. Заместник - председателят на ВМРО изрази своето притеснение за сигурността на международните шофьори, които стават жертва на набези от бежанци.

Конфликтът в Каталуния има дълга история, която не идва само от гражданската война в Испания. Тогава Каталуния е последната републиканска крепост. Безспорно централната власт в Испания направи много тежка политическа грешка с насилието, изпращайки силите да нанесат този погром. Кадрите са ужасяващи. Пък и се чудя ако тези кадри бяха от България, каква ли щеше да е реакцията на световната общественост.

В българските медии се върти поредна новина, свързана с българите в Албания, заимствана от македонски издания. Става дума за подготвян законопроект за националните малцинства в Албания, в който са споменати епични малцинства, като „египетското“ (има се предвид циганско, но объркването е в „превода“), но е пропуснато жизненото и съществуващо българско национално малцинство.

Силният резултат на крайнодясната „Алтернатива за Германия” е пряко следствие от лицемерната политика, която Ангела Меркел води както в родината си, така и на равнище ЕС. Това е позицията на евродепута Ангел Джамбазки, които коментираха вота в Германия в студиото на „Тази сутрин” по БТВ.