Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.vesti.bg - Джамбазки: Белград и Москва пречат на отношенията с Македония


2017-07-28 20:07 | коментара

Евродепутатът твърди, че ВМРО не са се възползвали от средствата на КТБ
Има последователна политика на разделяне на братския народ в България и Македония. Водят я хора, свързани с Белград и столицата на държавата, в която беше измислен македонизма през 1934г. от Kомунистическия интернационал.


Това заяви евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на NOVA. През цялата си история Коминтерна е базиран в Москва, тогава столица на СССР.


Как реагира САЩ на договора между България и Македония
Борисов и Заев се разбраха за договора за добросъседство


Джамбазки коментира проекта за Договор за добросъседство между Македония и България, който трябва да бъде подписан от премиерите Зоран Заев и Бойко Борисов следващата седмица.
Вчера мнозинство от всички политически сили в българския парламент одобри документа. В Скопие договора раздели управляващите социалдемократи и различните опозиционни фракции, сред които управлявалите в предишните 10г. ВМРО-ДПМНЕ.


Според тях, договорът не е в интерес на Македония.


По думите на Джамбазки, бившият премиер от македонското ВМРО Никола Груевски също е бил част от политиката на разделение, водена от 1934г. насам, а сега с договора за добросъседство се отваря "нова страница".
"В Македония живее огромна българска общност и през този договор имаме възможност да защитаваме техните интереси. През този договор Македония се отказва от каквито и да е било претенции на наша територия. Това означава край на македонизацията на Пиринска Македония", изтъкна Джамбазки.
Той допълни, че двете държави вече трябва да зачитат "общата история", с което трябва да спре "преименуването" на български възрожденци като Братя Миладинови от страна на македонските власти.
С договорът ще се улеснят и общите инфраструктурни проекти, изтъкна евродепутатът.
"Не съм виждал на живо Цветан Василев през живота си"


В рамките на телевизионното си участие, Ангел Джамбазки отговори на въпроси и по темата КТБ. През 2014г. той стана евродепутат, след като ВМРО се яви на избори в коалиция с "България без цензура" на Николай Бареков - понастоящем също представител в Европейския парламент.


От внесения миналата седмица обвинителен акт за източването на КТБ се твърди, че огромни средства са насочени към политическия проект на Бареков.


"Не съм виждал през живота си г-н Василев на живо", заяви Джамбазки и изтъкна, че е избран с 23 000 преференции, които са продукт на кампанията на ВМРО, проведена с държавната субсидия на партията.
"Говорили сме с Бареков за странности в изборните резултати, за необяснимите дарения. Не получихме разумен отговор", заяви Джамбазки и изтъкна, че това е била причината тогавашната коалиция да се разпадне.