Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


Решението на европарламента от вторник да поиска от Европейската комисия разработването на механизъм за наблюдение как всяка от страните членки гарантира демокрацията, върховенството на правото и защитата на основните права не води до отпадането на Механизма за сътрудничество и проверка (МСП) спрямо България и Румъния.

МВР да пази града, поискаха протестиращи

Младата учителка се превърна във втора майка за 9 деца. Тя е сред "Достойните българи" на "24 часа" за 2016 г.
Гражданската награда на Европейския парламент за 2016 г. бе връчена на великотърновската учителка Мариана Пенчева.

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО определи като изключително нелепа позицията на македонското Министерство на външните работи по повод поругаването на българската паметната плоча на Каймакчалан

Не желаем да ставаме буферна зона и да се превръщаме в бежански лагер, коментира пред журналисти в Кърджали евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

"В момента водя усилени разговори с мои колеги от ЕП с цел предизвикване на общоевропейски референдум. Необходими са над 1 млн. подписа от 7 държави за формиране на нова европейска обща политика по отношение на миграцията и убежищата", обяви вчера българският евродепутат Ангел Джамбазки, който е и зам.-председател на ВМРО.

Срещата на високо ниво на ръководителите на страните членки на ЕС в братиславския замък завърши повече от добре за нас - Европейската комисия отпуска на България 108 млн. евро за справяне с бежанската вълна, а впоследствие ще получим още 52 милиона. "България няма да бъде оставена сама" успокои ни еврокомисар №1 Жан-Клод Юнкер. От ЕК съобщиха, допълнителните 52 млн. ще дойдат, след като бъде направена бърза оценка за необходимостта от спешна помощ, за която България вече е подала заявление.

След засилването на контрола по сухопътната ни граница с Турция, трафиканти на бежанци усилено изпробват нов маршрут през Черно море. Това са предупредили флотски офицери, съобщи вчера евродепутатът Ангел Джамбазки във Варна. Каналджиите проверяват най-подходящите в навигационно отношение пътища, следят и за реакцията на граничните служби, за да начертаят морското трасе. "За да не се повтори мрачният сценарий с хиляди удавени в Средиземно море, България веднага трябва да уведоми НАТО и фронтекс и да настоява да получи подкрепа в борбата с нелегалния трафик на мигранти под формата на съвместна операция с Гранична полиция и ВМС", заяви Джамбазки.

Ангел Джамбазки, евродепутат: Да ги затворят незабавно.

Легендарният войвода и водач на ВМРО е убит на 31 август 1924 г. в местността Лопово заедно с Панзо Зафиров
Местят костите им в параклиса "Св. Илия"