Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


Какви са предизвикателствата и възможностите пред България и ЕС в контекста на развитието на новите технологии и какво е тяхното отражение върху бита, бизнеса и формирането на националната и европейската политика.

Заканите на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръм да прекрати участието на страната му във всички международни търговски споразумения, изглежда предизвикаха обратни реакции.

Таен свидетел под номер 002 даде показания по делото за проповядване на джихад срещу Ахмед Муса Ахмед и 13-те му последователи.

Решението на европарламента от вторник да поиска от Европейската комисия разработването на механизъм за наблюдение как всяка от страните членки гарантира демокрацията, върховенството на правото и защитата на основните права не води до отпадането на Механизма за сътрудничество и проверка (МСП) спрямо България и Румъния.

МВР да пази града, поискаха протестиращи

Младата учителка се превърна във втора майка за 9 деца. Тя е сред "Достойните българи" на "24 часа" за 2016 г.
Гражданската награда на Европейския парламент за 2016 г. бе връчена на великотърновската учителка Мариана Пенчева.

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО определи като изключително нелепа позицията на македонското Министерство на външните работи по повод поругаването на българската паметната плоча на Каймакчалан

Не желаем да ставаме буферна зона и да се превръщаме в бежански лагер, коментира пред журналисти в Кърджали евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

"В момента водя усилени разговори с мои колеги от ЕП с цел предизвикване на общоевропейски референдум. Необходими са над 1 млн. подписа от 7 държави за формиране на нова европейска обща политика по отношение на миграцията и убежищата", обяви вчера българският евродепутат Ангел Джамбазки, който е и зам.-председател на ВМРО.

Срещата на високо ниво на ръководителите на страните членки на ЕС в братиславския замък завърши повече от добре за нас - Европейската комисия отпуска на България 108 млн. евро за справяне с бежанската вълна, а впоследствие ще получим още 52 милиона. "България няма да бъде оставена сама" успокои ни еврокомисар №1 Жан-Клод Юнкер. От ЕК съобщиха, допълнителните 52 млн. ще дойдат, след като бъде направена бърза оценка за необходимостта от спешна помощ, за която България вече е подала заявление.