Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


Забраната не противоречи на европейското законодателство и на българската конституция, констатира Брюксел

Заместник-председателят на ВМРО и член на групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Ангел Джамбазки заема 9-о място сред всички 751 евродепутати.

Надявам се разговорите между Европейския съюз и Турция да бъдат спрени изобщо. Повечето държави на Стария континент разбраха, че заплахата идва отвъд Босфора. Австрия, за разлика от повечето държави в ЕС, осъзна какво трябва да направи и ограничи достъпа на мигранти Трябва и останалите да ги последват.

Българските евродепутати алармират ЕС за новата блокада на гръцки фермери по границата и настояват ЕК да се ангажира с проблема и ако се налага да наложи санкции на Гърция. Те излязоха с обща позицията по темата. Ангел Джамбазки от ВМРО пък изпрати писмо до всички евроинституции, в това число до Жан - Клод Юнкер и до новия председател на ЕП Антонио Таяни.

Гръцките фермери отново планират да блокират българската граница. Обаче тази наглост не бива да се допуска. Не и този път. Основната тежест и загуби отново ще паднат върху България. Блокадите в годините назад донесоха огромни загуби за нашите фирми във времена на икономическа криза. Причиниха неудобство на превозвачи, спедитори, търговци, шивашките цехове. Незаслужени и необосновани загуби.

Политическата партия ДРОМ поиска главният прокурор да разследва за расизъм евродепутата Ангел Джамбазки.

Общинската организация на ВМРО в община Павел баня организира конкурс на тема "Националреволюционер от моя роден край". Той е посветен на Националния празник на Република България 3-и март.

Волейболистите на "Спартак"-Враца спечелиха 5-ото издание на волейболния благотворителен турнир "ВМРО къп".

Илхан Кючюк рекордьор по отправени въпроси, Ангел Джамбазки най-бъбрив