Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


2017-02-03 19:20 | коментара

До 7 февруари ще бъде изготвен екшън план за подготовката на България за председателството на Съвета на Европейския съюз от 1 януари2018-а. "Сформирани са 202 работни групи и започна обучение на хората, които ще участват в организацията на събитията", съобщи служебният вицепремиер Деница Златева.

КОЙ Е ПЪТЯТ КЪМ ПО-СВЕТЛО БЪДЕЩЕ НА ЕС ДИСКУТИРАХА В СОфИЯ БЪЛГАРСКИ ЕВРОДЕПУТАТИ
ЕС предупреди Атина, че няма да толерира блокаж на браздата
Забраната не противоречи на европейското законодателство и на българската конституция, констатира Брюксел

Заместник-председателят на ВМРО и член на групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Ангел Джамбазки заема 9-о място сред всички 751 евродепутати.

Надявам се разговорите между Европейския съюз и Турция да бъдат спрени изобщо. Повечето държави на Стария континент разбраха, че заплахата идва отвъд Босфора. Австрия, за разлика от повечето държави в ЕС, осъзна какво трябва да направи и ограничи достъпа на мигранти Трябва и останалите да ги последват.

Българските евродепутати алармират ЕС за новата блокада на гръцки фермери по границата и настояват ЕК да се ангажира с проблема и ако се налага да наложи санкции на Гърция. Те излязоха с обща позицията по темата. Ангел Джамбазки от ВМРО пък изпрати писмо до всички евроинституции, в това число до Жан - Клод Юнкер и до новия председател на ЕП Антонио Таяни.

Гръцките фермери отново планират да блокират българската граница. Обаче тази наглост не бива да се допуска. Не и този път. Основната тежест и загуби отново ще паднат върху България. Блокадите в годините назад донесоха огромни загуби за нашите фирми във времена на икономическа криза. Причиниха неудобство на превозвачи, спедитори, търговци, шивашките цехове. Незаслужени и необосновани загуби.

Политическата партия ДРОМ поиска главният прокурор да разследва за расизъм евродепутата Ангел Джамбазки.