Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


2017-02-16 19:41 | коментара

за Албания, в която се потвърждават правата на българското население в Мала Преспа, Голо бърдо и Гора и се препоръчва те да бъдат включени в законодателството на страната и да бъдат гарантирани на практика. Текстът е включен в резолюцията по предложение на българските евродепутати Андрей Ковачев и Ангел Джамбазки. Резолюцията е главно за напредъка на съдебната реформа, която е ключова за започване на преговорите за присъединяване на Албания към ЕС.

Представителите на ВМРО бяха приветствани от парламентарната група на Европейските консерватори и реформисти

Партията на воеводите - ВМРО, вчера разпространи позиция до медиите, в която обещава да включи в своите кандидат депутатски листи Михаил Цонков, бивш граничен полицай, защитил държавната граница от турски бракониери през 2008 г.

Основна роля за призива имат евродепутатите Андрей Ковачев и Ангел Джамбазки. В официалния текст пише, че са необходими допълнителни усилия, за да се защитят всички малцинства в Албания.

2017-02-03 19:20 | коментара

До 7 февруари ще бъде изготвен екшън план за подготовката на България за председателството на Съвета на Европейския съюз от 1 януари2018-а. "Сформирани са 202 работни групи и започна обучение на хората, които ще участват в организацията на събитията", съобщи служебният вицепремиер Деница Златева.

КОЙ Е ПЪТЯТ КЪМ ПО-СВЕТЛО БЪДЕЩЕ НА ЕС ДИСКУТИРАХА В СОфИЯ БЪЛГАРСКИ ЕВРОДЕПУТАТИ
ЕС предупреди Атина, че няма да толерира блокаж на браздата
Забраната не противоречи на европейското законодателство и на българската конституция, констатира Брюксел

Заместник-председателят на ВМРО и член на групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Ангел Джамбазки заема 9-о място сред всички 751 евродепутати.