Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


Преди парламентарните избори през март България е в изцяло нова обстановка. За пръв път от години външните рискове могат да се окажат по-значими от вътрешните проблеми. Комбинацията от несигурността в ЕС, промяната в САЩ, геополитическото активизиране на Русия и тревожните събития в Турция засилват опасностите за България.
 

В исторически доклад Европарламентът за първи път призова Албания да признае българско малцинство в страната. Евродепутатите Андрей Ковачев и Ангел Джамбазки осигуриха подкрепа за измененията в доклада, съобщи пресцентърът на ГЕРБ.

2017-02-16 19:41 | коментара

за Албания, в която се потвърждават правата на българското население в Мала Преспа, Голо бърдо и Гора и се препоръчва те да бъдат включени в законодателството на страната и да бъдат гарантирани на практика. Текстът е включен в резолюцията по предложение на българските евродепутати Андрей Ковачев и Ангел Джамбазки. Резолюцията е главно за напредъка на съдебната реформа, която е ключова за започване на преговорите за присъединяване на Албания към ЕС.

Представителите на ВМРО бяха приветствани от парламентарната група на Европейските консерватори и реформисти

Партията на воеводите - ВМРО, вчера разпространи позиция до медиите, в която обещава да включи в своите кандидат депутатски листи Михаил Цонков, бивш граничен полицай, защитил държавната граница от турски бракониери през 2008 г.

Основна роля за призива имат евродепутатите Андрей Ковачев и Ангел Джамбазки. В официалния текст пише, че са необходими допълнителни усилия, за да се защитят всички малцинства в Албания.

2017-02-03 19:20 | коментара

До 7 февруари ще бъде изготвен екшън план за подготовката на България за председателството на Съвета на Европейския съюз от 1 януари2018-а. "Сформирани са 202 работни групи и започна обучение на хората, които ще участват в организацията на събитията", съобщи служебният вицепремиер Деница Златева.

КОЙ Е ПЪТЯТ КЪМ ПО-СВЕТЛО БЪДЕЩЕ НА ЕС ДИСКУТИРАХА В СОфИЯ БЪЛГАРСКИ ЕВРОДЕПУТАТИ
ЕС предупреди Атина, че няма да толерира блокаж на браздата