Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


В Скопие историята е това, което са измислили по спуснати от властта опорни точки.

На 30 юли т.г. "Труд" публикува коментара на журналистката от македонския вестник "Дневник" Искра Коровешовска за българо-македонските отношения. Поводът е отвореното писмо на евродепутата Ангел Джамбазки до колегите му в Европейския парламент, в което той обявява, че "географски, етнически и исторически Македония е тясно свързана с България, българския народ и история".

ГЛАСУВАЙТЕ В ИГРАТА СТАНИ ЕВРОДЕПУТАТ ПО АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ ОТ ДНЕВНИЯ РЕД НА ЕП НА EVROPA.DNEVNIK.BG И УЧАСТВАЙТЕ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЕБАТИ НА CAPITAL.BG. ПРОЕКТЪТ "ТВОЯТ ФОКУС ВЪРХУ ТВОЯ ЕП" СЕ ИЗПЪЛНЯВА С ПОДКРЕПАТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ. - ОТГОВОРНОСТТА ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА ПРОЕКТА Е ИЗЦЯЛО НА ИКОНОМЕДИА АД.
***

Миналата седмица евродепутатът Ангел Джамбазки изпрати отворено писмо до колегите си в европарламента. В него зам.-председателят на ВМРО обяви, че "географски, етнически и исторически Македония е тясно свързана с България, българския народ и история".
За коментар на българо-македонските отношения потърсихме журналистката от македонския вестник "Дневник" Искра Коровешовска.
"България и Македония имат общо минало.

След евроизборите стана все по-очевидно, че политическата коалиция около ББЦ е no-скоро центристка, а и местните организации на ББЦ настояваха да се явят самостоятелно на избори. Това каза в студиото на БНТ евродепутатьт от ВМРО Ангел Джамбазки. Той изрази увереност, че без усилията на ВМРО нямаше да има 2-ма евродепутати от коалицията около ББЦ. На този етап оставаме в Европарламента, за мен постът сам по себе си не е важен, допълни Джамбазки, цитиран от БЛИЦ. 

Евродепутатът не отстъпва, бил избран с 21 000 гласа на воеводите

След като шефът на ВМРО Красимир Каракачанов разтури съюза с Николай Бареков и направи коалиция с партията на Валери Симеонов НФСБ, евродепутатът Ангел Джамбазки бе притиснат от шефа на ББЦ да се откаже от мястото си в Брюксел. Бившият журналист набеди воевода №2, че е избран заради съюза с партията му и ще топли мястото си в Европарламента с откраднати гласове от негови симпатизанти.
Джамбазки, който бе втори в листата на ББЦ. категорично сряза бившия ортак и обясни, че е избран с бюлетините на фенове на ВМРО. 

"България без цензура" скоростно се разпада в резултат на все по-видимото сближаване между нейния лидер и "успелия млад мъж на 33"

Когато в края на януари тази година прохождащият политик Николай Бареков учредяваше своята формация "България без цензура" (ББЦ) и шумно тръбеше как неговите богати приятели "плачат при вида на бедните българи", той едва ли е предполагал, че само година по-късно обкръжението му от богати приятели застрашително ще започне да оредява. Загубата на само един от тях - собственикът на поставената под специален надзор банка КТБ Цветан Василев, предизвика в партията унищожително земетресение, което заплашва нейната цялост и силно намалява шансовете й за успех на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Македонски медии обвиниха евродепутата ни от ВМРО Ангел Джамбазки в нова провокация към държавата им и в антимакедонизъм.
Повод за това стана негово писмо до останалите европратеници, в което той обявява, че Илинденското въстание от 1903 г. е българско, а "географски, етнически и исторически Македония е тясно свързана с България, българския народ и история". Вчера Джамбазки заяви, че позицията му по отношение на Македония винаги е била и ще остане такава. 

"От мъки е името Македония... мъки - Македония, Македония - мъки..." - така започва историята си "Мера според мера" великата Свобода Бъчварова. Епоса за Илинденското въстание.
Чие е това въстание? Ангел Джамбазки - евродепутатът от ВМРО (българското) ядоса Скопие с писмо до останалите си колеги, в което той обявява, че Илинденското въстание от 1903 г. е българско, а "географски, етнически и исторически Македония е тясно свързана с България, българския народ и история" 

Нова коалиция в център-дясно ще атакува парламента през октомври. Големите и по-малки играчи националисти загърбиха всякакви крамоли и ще се обединят до дни в голяма коалиция, която на 100 % ще обере оспорвания патриотичен вот наесен. Новината за раждането на новия политически субект потвърди и лидерът на
ВМРО Красимир Каракачанов, който вчера се сбогува с досегашния си партньор "България без цензура" на Николай Бареков. В новата формация ще влязат НфСБ на Валери Симеонов, ВМРО, Националдемократична партия на Капка Георгиева, а вероятно и ГОРД на Слави Бинев.