Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


Ислямска държава хакна сайта на българския евродепутат от ВМРО Ангел Джамбазки. Страницата Djambazki.org се отваря на арабски език върху черен фон, а на английски е уточнено, че е хакната от ИДИЛ. Оставен е имейл isis_cyberarmy@mail. ш, който означава кибер армията на "Ислямска държава". Джамбазки сам призна, че няма достъп до личната си страница.

26 изявени интелектуалци, общественици и бизнесмени учредиха на 5 септември "Национален съвет за възход на Велико Търново". Организацията се създава по идея на бившия ректор на Великотърновския университет "Св. св .Кирил и Методий" проф. Пламен Легкоступ, който влиза в кметската надпревара като кандидат на ВМРО.
Сред най-изявените личности, които се ангажират да помагат с идеи за възхода на Велико Търново, са акад. Благовест Сендов, акад. Ангел Попов, проф. д-р Огнян Герджиков, археологът проф. Казимир Попконстантинов, писателят Димитър Томов, олимпийските шампиони по лека атлетика
Христо Марков и Тереза Маринова, футболният треньор Георги Василев, Емил Димитров-Ревизоро, архитекти, университетски преподаватели, юристи, бизнесмени.

Евродепутатът Ангел Джамбазки откри в навечерието на Деня на Пловдив и Съединението на България своя приемна в града под тепетата. Тя се намира в близост до Паметника на хан Крум и е единствената приемна в града на член на Европарламента. Днес той и представители на Пф ще подаряват трибагреника на всички желаещи пловдивчани по случай 6 септември.

Интелектуалци и предприемачи учредиха "Национален съвет за възход наВелико Търново". Сред тях бяха лидерите на ВМРО Красимир Каракачанов иАнгел Джамбазки. Те обявиха, че застават зад кандидатурата на бившия ректор на ВТУ проф. Пламен Легкоступ за кмет. На събитието бяха още председателят на Българо-китайската търговско-промишлена палата Виктор Азманов и Лей Юфънд от Китайската банка за развитие за Източна Европа.

Евродепутатът Ангел Джамбазки и съпартиецът му и кумашин, депутатът от Сандански Атанас Стоянов, бяха заедно на селския събор в с. Летница в компанията на селския управник Павел Пъхнев. Както "Струма" писа, А. Джамбазки скрепи приятелството си с Ат. Стоянов, като му кумува на сватбата преди месец и положи подписа си на свидетел при сключването на граждански брак на войводата и избраницата му Благовеста.

Италианският вестник "Кориере дела Сера" съобщава, че семейството на 14-годишната Рийм Сахуил, която германският канцлер Ангела Меркел успя да разплаче, ще може да остане в Германия. Въпросът е дали това е добра новина.

Oколо 1000 българи от Македония се събраха в съботния пек пред паметника на Даме Груев над село Смилево, Битолско, в република Македония, за да почетат 112-годишнината от началото на Илинденското възстание. Евродепутатът Ангел Джамбазки, Борис Вангелов - директор на държавната агенция на българите в чужбина (ДАБЧ), депутати от ВМРО, както и представители на министерството на отбраната, изкачиха хълма над революционното битолско село, за да почетат илинденци.

ИМЕННО ВМРО НАСТОЯВАШЕ БЪЛГАРИЯ ДА НЕ ПРИЕМА ПОВЕЧЕ НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ

 

Е вропейската комисия да пре- разгледа своето предложение по отношение на нелегалните имигранти и да обяви и България за държава в извънредна ситуация, която не може да приема повече бежанци и нелегални имигранти. За това настоя в свое изказване в пле- нарната зала на Европейския парла- мент европейският представител и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Евродепутатът Ангел Джамбазки е едно от имената, обсъждани от ПФ за кандидат за кмет на София. Той обаче все още не е титуляр, а е резервен вариант за вота наесен. Патриотите очакват съгласието на видна обществена фигура, свързана с идеите на националистическите формации, съобщи Преса.