Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


"Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" представи екипите си за изборите в София вчера.
Листата за 23-и МИР води съпредседателят на коалицията Валери Симеонов. След него се нареждат Поли Карастоянова - експерт в областта на туризма и PR-a, юристът от ВМРО Карлос Контрера, д-р Надка Бояджиева и бившият евродепутат Димитър Стоянов.

Експертът в сферата на туризма Полина Карастоянова ще е втора в листите на "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" в 23-и МИР София. Тя се нарежда точно след съпредседателя на коалицията Валери Симеонов и е от квотата на ГОРД. На трето място пък е Карлос Контрера - юрист и областен председател на ВМРО в столицата. 

Над 500 членове и симпатизанти на ВМРО участваха в традиционния ежегоден събор-поклонение по случай гибелта на Тодор Александров - легендарен водач, идеолог на ВМРО и стожер на българщината в Македония. Главен организатор на събитието бе ВМРО - Сандански, оглавявано от Атанас Стоянов. Стотици родолюбци от близо и далеч бяха дошли да изразят своето преклонение пред непреходния подвиг на Тодор Александров и хилядите знайни и незнайни герои, загинали за свободата на Македония и обединението на
България.

Коалиция "Патриотичен фронт", в която влизат ВМРО-БНД и НфСБ, регистрира листата си в Районната избирателна комисия в Кюстендил за предстоящите избори. Документите подаде водачът на листата и председател на ВМРО - Кюстендил Георги Петров, заедно с част от кандидат депутатите.

Патриотичният фронт представи водачите на листите за предстоящия парламентарен вот на 5 октомври

Личности, които не са участвали в разграбването на България, професионалисти от различни области на политическия и обществения живот, изявени лица от екрана на телевизия СКАТ - това са хората, избрани да поведат листите на Патриотичния фронт за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври.

Амбициозно намерение - да спечели 1 от общо 11 -те депутатски мандата в 27-ми Старозагорски многомандатен избирателен район,декларира в петък пред медиите евродепутатът и зам.-лидер на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки. Той уточни, че се надява това депутатско място да е за сметка на единия от настоящите два мандата на ДПС. В предишното, 41 -во, Народно събрание ДПС пратиха само един старозагорски депутат (Лютви Местан), а по-рано никога не бяха печелили мандат в Старозагорски регион.

Бившият петрички депутат от ВМРО Борис Ячев и националният лидер на организацията Красимир Каракачанов след петгодишна вражда се появиха заедно на съботния митинг-шествие в Благоевград, организиран от новата коалиция "Патриотичен съюз" в чест на 111 г. От Илинденско-Преображенското въстание. Ячев и Каракачанов се скараха жестоко преди 5 г. дори заради конфликта им се разцепи и монолитната тогава ВМРО-БНД. След това политическата кариера на Борис Ячев се разви в посока учредяване на дублетно ВМРО-НИЕ, от което впоследствие остана само политическа партия Национален идеал за единство, чийто председател той стана през 2013 г.

2014-08-04 00:00 | коментара

ВМРО И "НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ" (НФСБ) ПОДПИСАХА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪВМЕСТНО УЧАСТИЕ В ПРЕДСРОЧНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ В КОАЛИЦИЯ "ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ", съобщи агенция "Фокус". Подписите си под споразумението сложиха председателите на двете формации Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. 

"Оставам в групата на европейските консерватори и реформисти, не ме вълнува кой какви призиви е отправял или ще отправи в бъдеще", заяви в Стара Загора зам.-председателят на ВМРА-БНД Ангел Джамбазки. Той окачестви призивите на доскорошния си коалиционен партньор от БББ Николай Бареков да напусне Европарламента като проява на емоция.