Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Заяви при посещението си в Добрич евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбаски

 

„Много хора не почиват на българското Черноморие от известен снобизъм, честно казано – правят се на интересни. По-интересно е да пуснеш снимки от съседна южна държава, да покажеш колко си в крак с модните тенденции в почиването" – заяви евродепутатът, като добави, че той лично предпочита почивка в района на Дуранкулак или Шабла, където има простор и никой „не ти ходи по главата".

За ускорено и облекчено издаване на работни визи на българите в Украйна се обяви евродепутатът Ангел Джамбазки в Добрич. Законодателно предложение в този смисъл ще бъде внесено в Народното събрание от групата на Патриотичния фронт.

Опазването на околната среда е инвестиция в бъдещето, но крайният зелен фанатизъм също не е полезен, заяви в Добрич евродепутатът Ангел Джамбазки.

В тази връзка той е против разширяването на защитената зона Натура, която включва почти изцяло територията на община Шабла. Той подчерта, че никога не би отишъл да харчи пари за почивка нито в Гърция, нито в Турция, напротив предпочита да е с приятели на Дуранкулак и Шабла.

Евродепутатът Ангел Джамбазки се обяви против строежа на социалния блок във варненския квартал „Аспарухово“, след като жители на квартала изразиха недоволство, че в бъдещия комплекс ще бъдат настанявани цигани с разрушени незаконни къщи от наводнението миналата година. Заместник-председателят на ВМРО добави, че подобни практики са дискриминационни спрямо останалите граждани и се ангажира да постави въпроса на какво основание се харчат пари за подобни „социални проекти“.

Заместник-председателят на ВМРО – Българско национално движение и член на Европейския парламент от групата на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки ще посети Добричка област на 4 и 5 април.
 

Ситуацията в ромската махала в Сливен не се е променила от социализма. Бил съм кмет на града, ходил съм няколко пъти там, няма нищо променено до сега. Там расте необразовано поколение. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ДПС Янко Янков.

Циганските автономии съществуват с политическа протекция, а държавата нехае за тази опасна ситуация. „Или този модел ще бъде разбит, или ни чака гражданска война. Да не бъдем лицемерни и да не се лъжем”, заяви по Нова телевизия Ангел Джамбазки.

Българите в Босилеград от години защитават своя български произход и самосъзнание, въпреки сериозните опити на сръбските власти да асимилират сънародниците ни там. Това каза в сутрешния блок на БТВ Ангел Джамбазки, евродепутат и зам.-председател на ВМРО. Това са хората, които възстановиха есетата и честванията, стотици деца помнят българския език и много деца от там идват да учат в нашите университети.

Българите в Босилеград от години защитават своя български произход и самосъзнание, въпреки сериозните опити на сръбските власти да асимилират сънародниците ни там. Как е възможно, след като хората в Босилеград и работещите в културния център не са на държавна издръжка и като България не дава средства там, а те се самоиздържат, нашата държава да решава да закрива центъра. Това е недопустимо и ние няма да го позволим.