Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Бежанци, получили статут, да не бъдат преразпределяни в страните по границата на Евросъюза – за това ще настояват българските представители в Брюксел. Над хиляда са предложенията за промени в новите правила за предоставяне на убежище в страните-членки.

Истински фурор в Европейския парламент предизвика Групата за изворен фолклор към Клуба на пенсионера „Янтра 96” в Писарево.

Бежанци, получили статут, да не бъдат преразпределяни в страните по границата на Евросъюза – за това ще настояват българските представители в Брюксел, съобщава БиТиВи. Над хиляда са предложенията за промени в новите правила за предоставяне на убежище в страните-членки.

Ще гласуваме ли на следващите избори за Европейски парламент и защо?

Директорът на Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски" Антони Стоянов е сред 50-те лауреати на наградата за европейски гражданин на Европейския парламент за 2017 г.

България ще предложи поправки в проекта на шведската евродепутатка Сесилия Викстрьом за новата политика на Европа, която ще промени сегашния Дъблински регламент.

Настоящото споразумение от Дъблин за приемането на бежанци обедини позициите на българските евродепутати - нужни са спешни промени. Емил Радев, Сергей Станишев и Ангел Джамбазки заявиха и че страната ни ще има обща позиция по новите механизми за разпределяне на бежанците в ЕС, предаде Канал 3.

България ще предложи поправки в проекта на шведската евродепутатка Сесилия Викстрьом за новата политика на Европа, която ще промени сегашния Дъблински регламент.

Трима бъларски евродепутати от три противоречащи си фракции в Европарламента - Емил Радев (ЕНП-ГЕРБ), Сергей Станишев от групата на Социалистите и демократите и Ангел Джамбазки от европейските консерватори и реформисти, обещаха, че ще бъдат единни срещу евентуални поправки, неизгодни за страната ни в реформиращия се Дъблински регламент.