Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Това е скандал, който го няма в Африка дори, това е политика на денационализация на сръбската държава, това е етническо прочистване, заяви Ангел Джамбазки.

Евродепутатът Ангел Джамбазки, коментира пред БНР случая със задържаните наши медици в Сърбия: „Трябва да се приключи с тази двулична политика от страна на Сърбия.

Евродепутатът Ангел Джамбазки коментира в "Неделя 150" случая със задържаните наши медици в Сърбия: Трябва да се приключи с тази двулична политика от страна на Сърбия.

В предаването „Още от деня“ Ангел Джамбазки коментира желанието на ДПС да демонтира Патриотите от властта, заявявайки, че ДПС са изнервени, че излизат от управлението на държавата и липсва тяхно присъствие в нито една държавна структура. Според него това е причина да заявяват такива действия. 

В Босилеград сръбската власт арестува лекари и застрашава здравето и живота на българското население. Това е поредна скандална антибългарска акция на местните и централните сръбски власти в една от българските общини в Западните покрайнини, се казва в позиция на ВМРО. 

Сърбия трябва да спазва правата на малцинствата, в това число и на българското, ако иска да стане част от Евросъюза, напомни евродепутатът Ангел Джамбазки след ареста на тримата български лекари в Босилеград. В сутрешния блок на ТВ Европа Джамбазки обясни, че в Босилеград няма болница или лекар, към който нашите сънародници могат да се обърнат в случай на нужда.

Сърбия е арестувала български лекари от Първа градска болница, пристигнали на хуманитарна мисия в Босилеград, за да проведат безплатни прегледи на българите там. Медиците са задържани от здравен инспектор от Ниш, придружаван от 20-тина полицаи, които ги очаквали в Българския културно-информационен център в града.

Евродепутатът Ангел Джамбазки ще поиска вето върху кандидатурата на Сърбия за членство в Европейския съюз. Причината е случаят с арестуваните...

В Босилеград сръбската власт арестува лекари и застрашава здравето и живота на българското население. Това е поредна скандална антибългарска акция на местните и централните сръбски власти в една от българските общини в Западните покрайнини. Това се казва в позиция на ВМРО по повод задържаните в Босилеград български лекара, пристигнали на хуманитарна мисия. ВМРО винаги е защитавала българите в Западните покрайнини и се ангажира чрез дипломатически канали да провери случая.