Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Интервю с Ангел Джамбазки за регионалния портал „Габрово Дейли“

 

Ангел Джамбазки е едно от популярните лица на ВМРО – Българско национално движение. Роден е на 21 март 1979 г. в София. Завършил е право в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.Член е на ВМРО от 1997 г., като в момента е заместник-председател на ВМРО. От ноември 2011 г. до юни 2014 г. е общинскисъветник в Столичния общински съвет, избран с листата на ВМРО. От 2014 г. е евродепутат от квотатана ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти.

Разминаванията в състава на храни от едни и същи производители в различните държави в Европейския съюз са недопустими. Оказва се, че една и съща марка хляб в Германия е по-качествен, отколкото в Чехия. Това заявява евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки във връзка с резултатите от изследванията на храните, направени по време на словашкото председателство на Съвета на Европа.

Българите бяха заблудени, че ЕС е касичка, от която ще получават пари, без да работят. Не, Европа е съюз на ценности. Искаме ли да живеем както живеят в Турция? Аз не желая. Искаме ли политическа система като в Русия? Аз не желая.

Джамбазки и ген. Атанасов се хванаха за гушите за бежанците

BTV - Предизборни битки Атанас Атанасов срещу Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки: Сегашната власт в Македония не разглежда членството в ЕС като важна задача
Напрежението в Македония се покачва с всеки изминал ден.

Предлага ли антиевропейската реторика алтернативи на европейската демокрация? За да отговорят на този въпрос, на 8 февруари в Центъра за култура и дебат Червената къща бяха поканени политологът Владимир Шопов (член на Британската асоциация за политически изследвания и съветник по европейските въпроси на министъра на външните работи (2014 – 2017), eвродепутатът от Европейски консерватори и реформисти Ангел Джамбазки (заместник-председател на ПП „ВМРО – Българско национално движение”) и белгийският историк Том Джунс (автор на „Студентските политики в комунистическа Полша” и „Поколенията на „Съгласието и на Несъгласието”, научен сътрудник в Центъра за академични изследвания в София).

Комисията по външна политика на Европейския парламент прие докладите за напредъка на Македония, Сърбия и Косово към евентуално членство в ЕС, съобщиха от ЕП. В докладите са приети поправките, предложени от двама български евродепутати - Андрей Ковачев и Ангел Джамбазки, с цел да защитят правата на българските общности в тези страни.

28.02.2017г., 13.00-16.00ч., "Днес" с Росинка Проданова
13.00 - 16.00 часа Водещ: Росинка Проданова Задължителното гласуване остава, но без възможност за машинно – Александър Андреев – ЦИК, Таня Балова – член на Обществения съвет към ЦИК "17 антикорупционни ангажимента за избори 2017" - инициатива на Асоциация "Прозрачност без граници" "ИДЕИ, ИНТЕРЕСИ, БИЗНЕС" Синята карта като възможност за икономиката да преодолее липсата на висококвалифицирани специалисти – евродепутатът Мария Габриел Европейска инициатива срещу бедността – българският евродепутат Ангел Джамбазки