Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки ще внесе днес сигнали в Европейския парламент и в Европейската комисия за случая с български лекари в Западните покрайнини. Това се посочва в съобщение на партията до медиите. Според ВМРО е провалена безвъзмездната хуманитарна медицинска акция за прегледи на социалнозастрашени и нуждаещи се от специализирана медицинска помощ граждани на Босилеград, съобщава БНТ.

От края на ноември до април, докато се стопи снегът, няма кой да мине през Босилеград. Здравният инспектор, който трябва да дойде от Ниш, не е минавал оттам с години. От 97 години за българските граждани в Сърбия не е „добро утро“.

"97 години тече политическо прочистване. Местната и централната власт притискат хората да напуснат региона." 

Това е скандал, който го няма в Африка дори, това е политика на денационализация на сръбската държава, това е етническо прочистване, заяви Ангел Джамбазки.

Евродепутатът Ангел Джамбазки, коментира пред БНР случая със задържаните наши медици в Сърбия: „Трябва да се приключи с тази двулична политика от страна на Сърбия.

Евродепутатът Ангел Джамбазки коментира в "Неделя 150" случая със задържаните наши медици в Сърбия: Трябва да се приключи с тази двулична политика от страна на Сърбия.

В предаването „Още от деня“ Ангел Джамбазки коментира желанието на ДПС да демонтира Патриотите от властта, заявявайки, че ДПС са изнервени, че излизат от управлението на държавата и липсва тяхно присъствие в нито една държавна структура. Според него това е причина да заявяват такива действия. 

В Босилеград сръбската власт арестува лекари и застрашава здравето и живота на българското население. Това е поредна скандална антибългарска акция на местните и централните сръбски власти в една от българските общини в Западните покрайнини, се казва в позиция на ВМРО. 

Сърбия трябва да спазва правата на малцинствата, в това число и на българското, ако иска да стане част от Евросъюза, напомни евродепутатът Ангел Джамбазки след ареста на тримата български лекари в Босилеград. В сутрешния блок на ТВ Европа Джамбазки обясни, че в Босилеград няма болница или лекар, към който нашите сънародници могат да се обърнат в случай на нужда.