Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Евродепутатът Ангел Джамбазки се включи в мълчаливото бдение пред Светия синод, с което стотици миряни днес показват съпричастието си към желанието на Македонската църква да бъде призната от Българската православна църква и да й стане дъщерна. Ето какво обяви Джамбазки пред ПИК. 

По повод 98 години от подписването на Ньойския договор, с който Западните покрайнини са откъснати от България, сънародниците ни в Босилеград днес ще излязат на протестен митинг.

Трябва да поемем протегнатата ръка на Македония. Това каза патриарх Неофит. „Това е най-малкото, защото те са наши братя, наш народ. Ще се стремим да запазим неговото единство“, заяви патриарх Неофит на влизане в Светия синод, цитиран от БГНЕС. 

На събитието, иницирано и подкрепяно от д-р Милен Врабевски присъстваха евродепутатите Андрей Ковачев и Ангел Джамбазки, както и вицепремиерът Каракачанов, десетки журналисти, общественици и хора, които осъзнават, че България има исторически шанс да утвърди историческата истина и да направи жест към братски народ в една от най-важните сфери - духовната.

Инициативата "Доходен съюз", която цели равна заплата за равен труд в целия ЕС, представи в Сливен евродепутатът Ангел Джамбазки. 

Факелно шествие „Български марш“ ще се проведе днес в София по повод 98-годишнината от подписването от позорния Ньойски договор, който отнема от страната ни изконни български територии. Шествието ще тръгне в 18:30 ч. от Паметника на незнайния войн, съобщи ВМРО. Маршрутът е по ул. „Г.С. Раковски“, по бул. „Патриарх Евтимий“ надясно до градинката пред НДК, до статуята на Българския лъв. На събитието ще присъстват членове и симпатизанти на ВМРО и Обединени патриоти. Факелното шествие ще бъде водено от вицепремиера, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов и заместник-председателя на партията и евродепутат Ангел Джамбазки.

„Политическата ситуацията в субсахарна Африка е катастрофална! Държавите там са раздирани от граждански, племенни, етнически и верски войни. Остатъците от Ислямска държава брутално използват населението, като го продават буквално като роби на трафиканти, които пък от своя страна го прехвърлят в Италия. Това са огромни маси – милиони хора, които се придвижват или планират да се придвижат до бреговете на Средиземно море в северната част на Африка. 

ВМРО-Бургас и евродепутатът Ангел Джамбазки изгориха копие на Ньойския договор пред паметника на 24-ти пехотен черноморски полк в Бургас. Символичният жест е по повод 98-мата годишнина от подписването на документа. „Долу Ньой!“, призоваха войводите, като сочат договора за позорен.

По инициатива на Обединените патриоти е стартирана подписка за създаването на т.нар. „Доходен съюз” Съществува огромна пропаст в доходите между източните и западните държави на Европейския съюз и това не е вътрешнодържавен проблем.