Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Ангел Джамбазки от ВМРО е единственият български евродепутат, който е гласувал против вчерашната резолюция за позициите на Европейския парламент по Брекзит, става ясно от протокола на вота в Страсбург.

Европарламентът предупреди, че няма да одобри сделката за Брекpит, ако Великобритания забрани достъпа на европейски работници на своя територия. 516 от депутатите в Страсбург поискаха от преговорния екип с Лондон да защитава правния статут на живеещите в Обединеното кралство след излизането от ЕС.

Джамбазки: Може да направим коалиция с ГЕРБ, но БСП няма място

Проектът „Европейски приятели" (Eurofriends) ще представя България на общоевропейския конкурс за наградата "Карл Велики" за младежи за 2017 г.

Проектът "Европейски приятели" (Eurofriends) ще представя България на общоевропейския конкурс за наградата "Карл Велики" за младежи за 2017 г., съобщиха от българското председателство на Еврокомисията.

ЕС и бъдещето на българската енергетика

Интервю с Ангел Джамбазки за регионалния портал „Габрово Дейли“

 

Ангел Джамбазки е едно от популярните лица на ВМРО – Българско национално движение. Роден е на 21 март 1979 г. в София. Завършил е право в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.Член е на ВМРО от 1997 г., като в момента е заместник-председател на ВМРО. От ноември 2011 г. до юни 2014 г. е общинскисъветник в Столичния общински съвет, избран с листата на ВМРО. От 2014 г. е евродепутат от квотатана ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти.

Разминаванията в състава на храни от едни и същи производители в различните държави в Европейския съюз са недопустими. Оказва се, че една и съща марка хляб в Германия е по-качествен, отколкото в Чехия. Това заявява евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки във връзка с резултатите от изследванията на храните, направени по време на словашкото председателство на Съвета на Европа.

Българите бяха заблудени, че ЕС е касичка, от която ще получават пари, без да работят. Не, Европа е съюз на ценности. Искаме ли да живеем както живеят в Турция? Аз не желая. Искаме ли политическа система като в Русия? Аз не желая.