Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Много нахални са заявките на Симеон Сакскобурготски да му се върнат неща, които не му се дължат, това заяви в интервю за Радио Пловдив Ангел Джамбазки, евродепутат и заместник-председател на ВМРО. 
Партията излезе с декларация по повод информацията, че държавата готви извънсъдебно споразумение със Симеон Сакскобурготски.

Не само паметник, както иска гражданска инициатива, но и пътна артерия на американския президент Уилсън пожела ВМРО – част от управляващата коалиция.

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и председателят на групата „Патриоти за София“ Карлос Контрера внесоха предложение до Столичния общински съвет в София да се именува улица на 28-ия президент на САЩ Томас Удроу Уилсън. Патриотите от ВМРО в писмото си посочват, че президентът Уилсън е приятел на България и дават пример, че именно той е човекът, дал категоричен отпор на желанието на Антаната за окупация и разделяне на страната ни.

Евродепутатът Ангел Джамбазки се включи в мълчаливото бдение пред Светия синод, с което стотици миряни днес показват съпричастието си към желанието на Македонската църква да бъде призната от Българската православна църква и да й стане дъщерна. Ето какво обяви Джамбазки пред ПИК. 

По повод 98 години от подписването на Ньойския договор, с който Западните покрайнини са откъснати от България, сънародниците ни в Босилеград днес ще излязат на протестен митинг.

Трябва да поемем протегнатата ръка на Македония. Това каза патриарх Неофит. „Това е най-малкото, защото те са наши братя, наш народ. Ще се стремим да запазим неговото единство“, заяви патриарх Неофит на влизане в Светия синод, цитиран от БГНЕС. 

На събитието, иницирано и подкрепяно от д-р Милен Врабевски присъстваха евродепутатите Андрей Ковачев и Ангел Джамбазки, както и вицепремиерът Каракачанов, десетки журналисти, общественици и хора, които осъзнават, че България има исторически шанс да утвърди историческата истина и да направи жест към братски народ в една от най-важните сфери - духовната.

Инициативата "Доходен съюз", която цели равна заплата за равен труд в целия ЕС, представи в Сливен евродепутатът Ангел Джамбазки. 

Факелно шествие „Български марш“ ще се проведе днес в София по повод 98-годишнината от подписването от позорния Ньойски договор, който отнема от страната ни изконни български територии. Шествието ще тръгне в 18:30 ч. от Паметника на незнайния войн, съобщи ВМРО. Маршрутът е по ул. „Г.С. Раковски“, по бул. „Патриарх Евтимий“ надясно до градинката пред НДК, до статуята на Българския лъв. На събитието ще присъстват членове и симпатизанти на ВМРО и Обединени патриоти. Факелното шествие ще бъде водено от вицепремиера, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов и заместник-председателя на партията и евродепутат Ангел Джамбазки.