Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Блог


На Черешова задушница циганите от кв. „Кремиковци“ нападнаха, набиха и ограбиха 82-годишния свещеник отец Георги от църквата в Марчево. Това е след като обитателите на гетото публично хленчиха по всички телевизори и искаха „преговори” и „мир”.

Това е продължението на отчайващо дългия списък с престъпления, чиято първа част публикувахме вчера.

 

Днес текстът на Ангел Джамбазки продължава с още фактология, която обяснява защо най-задаваните въпроси напоследък са:

 

„Ще гръмне ли държавата след Гърмен?“

„Ще гръмне ли държавата след Гърмен?“

 

„Има ли гражданска война в Градец?“          

                                         

„Иде ли Катуница 2?“

Етническият модел на ДПС. Гражданска война. Част втора.

 

Градец е прекрасно, китно село, сгушено в Котленския балкан, селище с богата и много интересна история и впечатляваща, разкошна възрожденска архитектура.

2015-05-21 18:20 | коментара

Две Македонии, един виртуален поток и мисловен такъв, в празните глави на шепа платеници и обикновени мекерета.

 

Две, не три. Очевидно не става дума за география и национални граници, разкъсали чисто българската земя в началото на миналия век, оставили милиони българи зад телените мрежи, под сръбска и гръцка окупация. Окупация, на моменти по-жестока и по-геноцидна от турското робство. Поради късогледството и доверчивостта на българските политици от онова време, но и под давлението и с благословията на руския цар.

Ехото от полицейската операция срещу „Ал Кайда на Балканите” в Куманово, разтърсила и без това раздираното от скандални записи на управленска наглост и корупция македонко общество, причинила тежки жертви сред силите за сигурност, отекна от неочаквана посока.

2015-05-14 15:01 | коментара

Ще се разпадне ли Македония? Ще има ли нова гражданска война, повторение на събитията от 2001-ва? Ще подаде ли оставка Груевски?

 

Към този момент, към днешна дата, ситуацията в Македония не предполага подобно развитие - а именно гражданска война и разпад на държавата. Повтарям към този момент. В дългосрочен план такъв сценарий е възможен с оглед междуетническите отношения в обществото. Също толкова възможен, колкото и разпада на българската държава, прочее.

Или няколко антибългарски тези по случващото се в Куманово.

 

Събитията в съседна и братска, и близка Македония са изключително важни за нас българите и за държавата България. По исторически и по геополитически причини.

2015-05-12 13:38 | коментара

Братската ни държава стремглаво пропада в окото на урагана на „перфектната буря“, съчетала безпрецедентна вътрешнополитическа криза, протести, сблъсъци и тежко политическо разделение от една страна и геополитически сблъсък, свързан с пренареждането на геополитическата карта в нашата част на света.

 

Какво всъщност се случва в Македония?