Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Блог


Две събития от последните дни продължават циганската сага.

 

Първото – обитателите на незаконните колиби в село Кремиковци (там всъщност е гетото, което за половината „журналисти“ е в Гърмен, но нейсе, въпрос на пропуснати часове по география) поставиха „ултиматум“ на българите до понеделник да отидат при тях, за да се „разберат“, иначе щели да обявят, че им плащали политически партии?!

2015-06-18 15:53 | коментара

За тези, които не знаят къде е Нови хан, този текст няма да е нито интересен, нито полезен.

Няма и да разберат, защо това сравнително голямо селище, недалеч от София е толкова важно в хода на най-сетне взривилия се разговор по темата етническа битова циганска престъпност.

2015-06-17 16:33 | коментара

Години наред една група анализатори, журналисти, социолози, „правозащитници“, професори по нещо си, медии и прочее, симпатизиращи и подкрепящи на т.нар. „либерална десница“ отричаха, омаловажаваха и прикриваха съществуването на етническата битова престъпност, извършвана от обитателите на циганските махали по селата и малките населени места.

Изтърках няколко клавиатури, за да предупреждавам, че това ще се случи. Че безнаказаната, безконтролна, над-законна, покрай-законна циганска престъпност ще достигне размерите на пандемия. И ще ни постави на ръба на гражданска война.

 

Сигурно досадих на много народ с това предупреждение и повторението му.

2015-06-12 13:26 | коментара

От вчера в световната мрежа се въртят няколко ужасяващи снимки. На обезглавени деца.

 

Християни ученици, обезглавени в училището си от бойци на „Ислямска държава”. На една от снимките се виждат мъж и жена, вероятно родители, единият държи главата, а другият тялото на не повече от 10-12 годишно момиченце. Снимките вероятно са от Палмира, уникален древен град в Сирия, наскоро превзет от „Ислямска държава”.

2015-06-11 15:23 | коментара

Малко градове в Европа, още по-малко столици, имат такова съкровище до себе си, каквото е планината Витоша за нас.

 

Затова е и жалко, и странно, и тъжно, че на повечето столичани и „гости на столицата” (кой повече, кой по-малко), забили поглед в обувките и прашните тротоари, не им хрумва да погледнат нагоре и да видят прекрасната панорама към Камен дел и Резньовете на фона на кристално синьото небе, особено по това време на годината. Всъщност няма годишно време, в което гледката към Витоша да не е едновременно и величествена, и вдъхновяваща.

2015-06-10 14:30 | коментара

На предложението на ЕК, което ни обрича на потоп от нелегални имигранти.

 

Преди повече от седмица Европейската комисия излезе с предложение за „релокация” или преразпределение на близо 400 хиляди човека, нелегални имигранти, намиращи се вече на територията на държави-членки на ЕС. Част от държавите реагираха незабавно.

На кого му пречи Самуил?

 

„Монументален изрод“. Така нарече паметника на Самуил някой си доктор по философия Стефан Попов. И бе подкрепен от армия от интелектуалци. В социалната мрежа. Не зная кой е Стефан Попов, не ми е известен нито като скулптор, нито като архитект, нито като художник. Изглежда е свързан с фондация „Отворено общество“. Каква изненада.

Изводи и поуки след Гърмен

 

Вчера почти всички медии излязоха със заглавия тип „Ще гръмне ли Гърмен“, „Хиляди рокери на бунт“, „Рокери и фенове щурмуват Гърмен“, „В Гърмен става горещо“, „Извънредно! Шок! Гърмен гори“, „Ексклузивно!!!!!! Десетки хиляди нападат!!!!!“, „Става страшно!“, „Цигани треперят от ужас!!!