Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Блог


„Днес убихме капитализма и направихме революция“. Така солунски грък мотивира вота си.

 

Въздържах се от коментар по темата, докато не станат ясни резултатите от гръцкия референдум.

 

Референдумът сам по себе си ще има важно значение за бъдещето на ЕС. Колкото и на част от политическите лидери да не им се иска.

2015-07-04 14:25 | коментара

Така, макар и не скромно, нарекохме конкурс, който проведохме сред студенти и докторанти от специалности, свързани с рисуване и графичен дизайн във Великотърновския Университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

2015-07-02 22:39 | коментара

В медиите се вихрят гръцки драхматични истерии.

 

Психодясно, шизоляво, всички разбирачи от финанси, дългове, заеми, фондове и прочее, нищят на дълго и на широко из социалните мрежи нещо, от което видимо нищо не разбират.

2015-07-01 23:42 | коментара

Българският хелзинкски комитет щял да съди България за „драстичен случай на расова дискриминация“. Може би, имат предвид неиздирването, неустановяването и ненаказването на хиляди цигани, извършили тежки криминални престъпления? Срещу собствеността, срещу личността, срещу обществения интерес

Кому е нужно докарани с автобуси брадати и забрадени граждани да крещят „Аллах е велик“ в центъра на Карлово, размахвайки пръст към небето? В Карлово - градът на Апостола на българската свобода? Град, символ или поне спомен от българско Възраждане, символ на борбите за национално Освобождение. Що за нагла, що за безочлива провокация?

 

Сцена първа. Циганска махала, т.нар. кв. Кремиковци, община Гърмен.

 

След многобройни цигански изстъпления, пореден побой и национален протест срещу вихрещата се етническа битова престъпност българската държавна власт установява, че на територията на община Гърмен има цигански катун, известен на местното население като кв. „Кремиковци”, с поне 124 незаконни постройки.

2015-06-24 22:31 | коментара

Когато през 1992 година в Маастрихт е подписан договорът за Европейски съюз (ДЕС), едва ли подписалите го държавни и правителствени ръководители са си представяли днешната ситуация, в която се намира съюзът, особено на фона на официалните снимки и гръмките федералистки фанфари.

 

Имало проблем в циганските махали, откриха либералните десни? Ай, стига бе.

 

„Съдебният състав се позова на свидетелски показания за разигралото се меле, според които четиримата са били пострадалия Никола с дървени бухалки и тъпата част на брадва. Свидетели твърдят, че Жони е държал брадва и метална пръчка, Георги е бил въоръжен със секира, а третият брат Асен - с дървен прът. Даниел имал нож, който не е използвал, защото съучастниците му са му попречили.“ В-к Сега.

Две събития от последните дни продължават циганската сага.

 

Първото – обитателите на незаконните колиби в село Кремиковци (там всъщност е гетото, което за половината „журналисти“ е в Гърмен, но нейсе, въпрос на пропуснати часове по география) поставиха „ултиматум“ на българите до понеделник да отидат при тях, за да се „разберат“, иначе щели да обявят, че им плащали политически партии?!