Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Блог


2015-07-12 11:58 | коментара

От вчера из информационните сайтове се върти „новината”, че Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) бил изпратил писмо до българските власти, с което бил спрял премахването на незаконните цигански коптори в циганската махала в село Кремиковци, община Гърмен.

 

Познайте кой е „сезирал” ЕСПЧ? Не е трудно да се сети човек - Българският хелзинкски комитет, разбира се. Тази подчертано антинационална, а за мен и антибългарска, организация, която активно работи срещу интереса на българското общество. 

* ТТИП - Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство

 

„Всъщност пиша, за да Ви заява, че се срамувам от Вас, който гласувахте „за” ТПТИ. Заради този Ваш глас Ви изпращам прекрасно българско: Чумата да Ви тръшне дано! И вярвам, че ще Ви!

2015-07-08 14:39 | коментара

Това заяви гръцкият министър-председател преди горе-долу час.

 

Или как от „охи” и „ихо” стана „тихо”.

 

И продължи в следния дух, цитирам точно: „ние сме само от пет месеца, не сме виновни, предишните са виновни” (в което има голяма доза истина), „ние сме в тежко положение”, „Изборът, който направихме в неделя не е отхвърляне на Европа, напротив, той е избор „За” Европа.”, ...

”.

„Днес убихме капитализма и направихме революция“. Така солунски грък мотивира вота си.

 

Въздържах се от коментар по темата, докато не станат ясни резултатите от гръцкия референдум.

 

Референдумът сам по себе си ще има важно значение за бъдещето на ЕС. Колкото и на част от политическите лидери да не им се иска.

2015-07-04 14:25 | коментара

Така, макар и не скромно, нарекохме конкурс, който проведохме сред студенти и докторанти от специалности, свързани с рисуване и графичен дизайн във Великотърновския Университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

2015-07-02 22:39 | коментара

В медиите се вихрят гръцки драхматични истерии.

 

Психодясно, шизоляво, всички разбирачи от финанси, дългове, заеми, фондове и прочее, нищят на дълго и на широко из социалните мрежи нещо, от което видимо нищо не разбират.

2015-07-01 23:42 | коментара

Българският хелзинкски комитет щял да съди България за „драстичен случай на расова дискриминация“. Може би, имат предвид неиздирването, неустановяването и ненаказването на хиляди цигани, извършили тежки криминални престъпления? Срещу собствеността, срещу личността, срещу обществения интерес

Кому е нужно докарани с автобуси брадати и забрадени граждани да крещят „Аллах е велик“ в центъра на Карлово, размахвайки пръст към небето? В Карлово - градът на Апостола на българската свобода? Град, символ или поне спомен от българско Възраждане, символ на борбите за национално Освобождение. Що за нагла, що за безочлива провокация?

 

Сцена първа. Циганска махала, т.нар. кв. Кремиковци, община Гърмен.

 

След многобройни цигански изстъпления, пореден побой и национален протест срещу вихрещата се етническа битова престъпност българската държавна власт установява, че на територията на община Гърмен има цигански катун, известен на местното население като кв. „Кремиковци”, с поне 124 незаконни постройки.