Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Блог


2015-07-14 21:24 | коментара

„Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент разпространи изявление с критики на отношението към циганите в България, предаде БТА. Групата остро осъжда „последния порой от насилие срещу българските роми”. Пояснява се, че става дума за събитията в Гърмен и кв. „Орландовци” в София, довели до „масови протести” срещу българското ромско население. Отправена е критика към „решението на българското правителство” да разруши незаконни ромски постройки, без да предостави други възможности за заселване. Властите у нас са призовани да предприемат необходимите мерки, за да възпрепятстват расови нападения и, за да осигурят защитата на ромското население.”- БТА

Гръцката еуфория не продължи и една седмица. След референдума, който беше обявен за първата победа, след тази в Куба, над „световния капитал“, „колониализма“, „кредиторите“ и прочее, вчера победителят Ципрас постигна споразумение с представителите на еврозоната.

БХК и подобните им, години наред саботират всички действия на държавната и общинската власт в България, по темата премахване на цигански катуни, всеки опит да бъде възстановена справедливостта и активно работят срещу правата и законните интереси на българските граждани.

2015-07-12 11:58 | коментара

От вчера из информационните сайтове се върти „новината”, че Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) бил изпратил писмо до българските власти, с което бил спрял премахването на незаконните цигански коптори в циганската махала в село Кремиковци, община Гърмен.

 

Познайте кой е „сезирал” ЕСПЧ? Не е трудно да се сети човек - Българският хелзинкски комитет, разбира се. Тази подчертано антинационална, а за мен и антибългарска, организация, която активно работи срещу интереса на българското общество. 

* ТТИП - Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство

 

„Всъщност пиша, за да Ви заява, че се срамувам от Вас, който гласувахте „за” ТПТИ. Заради този Ваш глас Ви изпращам прекрасно българско: Чумата да Ви тръшне дано! И вярвам, че ще Ви!

2015-07-08 14:39 | коментара

Това заяви гръцкият министър-председател преди горе-долу час.

 

Или как от „охи” и „ихо” стана „тихо”.

 

И продължи в следния дух, цитирам точно: „ние сме само от пет месеца, не сме виновни, предишните са виновни” (в което има голяма доза истина), „ние сме в тежко положение”, „Изборът, който направихме в неделя не е отхвърляне на Европа, напротив, той е избор „За” Европа.”, ...

”.

„Днес убихме капитализма и направихме революция“. Така солунски грък мотивира вота си.

 

Въздържах се от коментар по темата, докато не станат ясни резултатите от гръцкия референдум.

 

Референдумът сам по себе си ще има важно значение за бъдещето на ЕС. Колкото и на част от политическите лидери да не им се иска.

2015-07-04 14:25 | коментара

Така, макар и не скромно, нарекохме конкурс, който проведохме сред студенти и докторанти от специалности, свързани с рисуване и графичен дизайн във Великотърновския Университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

2015-07-02 22:39 | коментара

В медиите се вихрят гръцки драхматични истерии.

 

Психодясно, шизоляво, всички разбирачи от финанси, дългове, заеми, фондове и прочее, нищят на дълго и на широко из социалните мрежи нещо, от което видимо нищо не разбират.