Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Блог


2015-07-23 13:18 | коментара

Информация на агенция dnes.bg :

 

„Сигнал за запален национален трибагреник в учебно заведение в село Мост е подаден в РПУ-Кърджали, съобщиха от МВР. В жалбата е посочено, че престъплението вероятно е извършено в периода между 16-ти и 20-ти юли. Стартиралото разследване по случая довело криминалистите до 16-годишен младеж от същото село, пише БТА. Той е настанен в стаята за малолетни и непълнолетни в полицейското управление в Кърджали. По първоначални данни момчето запалило националния флаг след употреба на алкохол. Работата по изясняване на случая продължава.”

2015-07-20 09:20 | коментара

Днес отбелязваме 112 години от най-голямото,  най-масовото, най-добре организираното българско въстание.

 

Това е въстанието на македонските и тракийските българи срещу властта на османските султани, срещу турското робство. Важно е да се напомни - въстанието избухва на Илинден 1903 във Вардарска Македония, на Преображение същата година в Одринско, а финалните акорди са на Кръстовден в Разложко.

Навършиха се 138 години от клането в Любенова махала, изключително зверство и престъпление срещу човечеството, извършено от турска армия и башибозук над мирно българско население при зверското потушаване на Априлското въстание.

 

Прилагам кратка историческа справка за сведение на всички мерзавци, грантаджии и прочее клети либерали, които наричат турското робство „присъствие“ и отричат турските зверства над българското население.

 
2015-07-16 10:35 | коментара

Преди два дни поне шестима ихтимански цигани бяха задържани за нападение над двама полицаи в Ихтиман. Причината - опит на близки и роднини да освободят задържан за хулигански прояви в нетрезво състояние. Опитът приключи с изпращането на около 200 униформени, сред които и служители на жандармерията.

2015-07-14 21:24 | коментара

„Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент разпространи изявление с критики на отношението към циганите в България, предаде БТА. Групата остро осъжда „последния порой от насилие срещу българските роми”. Пояснява се, че става дума за събитията в Гърмен и кв. „Орландовци” в София, довели до „масови протести” срещу българското ромско население. Отправена е критика към „решението на българското правителство” да разруши незаконни ромски постройки, без да предостави други възможности за заселване. Властите у нас са призовани да предприемат необходимите мерки, за да възпрепятстват расови нападения и, за да осигурят защитата на ромското население.”- БТА

Гръцката еуфория не продължи и една седмица. След референдума, който беше обявен за първата победа, след тази в Куба, над „световния капитал“, „колониализма“, „кредиторите“ и прочее, вчера победителят Ципрас постигна споразумение с представителите на еврозоната.

БХК и подобните им, години наред саботират всички действия на държавната и общинската власт в България, по темата премахване на цигански катуни, всеки опит да бъде възстановена справедливостта и активно работят срещу правата и законните интереси на българските граждани.

2015-07-12 11:58 | коментара

От вчера из информационните сайтове се върти „новината”, че Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) бил изпратил писмо до българските власти, с което бил спрял премахването на незаконните цигански коптори в циганската махала в село Кремиковци, община Гърмен.

 

Познайте кой е „сезирал” ЕСПЧ? Не е трудно да се сети човек - Българският хелзинкски комитет, разбира се. Тази подчертано антинационална, а за мен и антибългарска, организация, която активно работи срещу интереса на българското общество. 

* ТТИП - Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство

 

„Всъщност пиша, за да Ви заява, че се срамувам от Вас, който гласувахте „за” ТПТИ. Заради този Ваш глас Ви изпращам прекрасно българско: Чумата да Ви тръшне дано! И вярвам, че ще Ви!